HABER - Muammer SOYLU

Alanya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir yolunda bugün Karayolları ekipleri tarafından dinamitli yol çalışması düzenlendi. Patlamalar esnasında sürücülere zarar gelmemesi adına önlem alan ekipler yolu tedbir amaçlı trafiğe kapattı.

Çalışmadan habersiz yüzlerce sürücü ise trafikte kilometrelerce uzunluğa varan kuyruklar oluşturarak olan bitene isyan ettiler. Kendilerine bilgilendirme yapılmadığını iddia eden birçok sürücü, “Nerden çıktı bu çalışma? Saatlerdir kuyrukta bekliyoruz, yeter artık” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre ise trafiğe kapatılacak yolların bilgisinin verildiği belirtildi.

İşte 14.09.2020 tarihli trafiğe kapatılan yollar:

“Beyşehir-Seydişehir yolunun yapım çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi için Çavuş-Tepecik-Beyşehir kesiminde 0-6.km.leri arasında yol trafiğe kapatılacaktır. Bu yolu kullanacak sürücülerin Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorumluluğundaki yolları kullanmaları gerekmektedir.”

“Beyşehir-Seydişehir yolunun 1+900.km.sinde bulunan Avdancık Kavşak bölgesinde yol yapım çalışmaları nedeniyle kavşak bölgesine bağlanan imar yolu trafiğe kapatılacaktır. Bu yolu kullanacak sürücülerin Beyşehir Belediye Başkanlığı sorumluluğundaki yolları kullanmamaları gerekmektedir.”