Vatandaşların sorunlarını yerinden görmek için esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Türkdoğan, “Özellikle korona virüs salgını sürecinde en çok etkilendiğini düşündüğümüz esnaf kesimlerini, Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni, Alanya Otogarı’ndaki seyahat yazıhanelerini, Alanya Balık Hali ve Alanya Halk Pazarı’ndaki esnafı ziyaret ettik. Halk Otobüsleri Kooperatifi’ndeki halk otobüsü işletmecilerinin bir talepleri var. Bu talepleri iletmek bizim boynumuzun borcu. Akıllı kart uygulaması yapılan tüm ilçelerde salgın sürecinden dolayı otobüsler yarım kapasiteli çalışıyor. Kilometre başına bir liralık mazot desteği vermişler fakat Alanya'daki halk otobüsleri de akıllı kart uygulamasına dahil olduğu halde bu destekten faydalanamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı  Muhittin Böcek ağır bir korona virüs hastalık süreci geçirdi. Yaklaşık 3 ayı aşkın bir sürede hastanede yoğun bakımda kaldı fakat kendisinin altında özellikle Alanya'da görevlendirdiği kişilerin bu konuları iletmelerini rica ediyoruz. Alanya'daki halk otobüslerinin de 1 liralık mazot desteğinden faydalanmaya acilen ihtiyaçları var” dedi.

“OTOGAR ESNAFI BORÇLARINI YAPILANDIRAMIYOR”

Otogar esnafının birikmiş kira borçlarının büyükşehir belediyesinin yapılandıramayacağını belirttiğini dile getiren Türkdoğan, “Esnaf zaten son 1 yıldır çok büyük zorluk içerisinde. Otobüsler yarım kapasiteli çalışıyor. 50 kişilik otobüs 25 kişilik yolcu alabiliyor. Onlar da 10-12 kişi bindirip gönderiyor. Kira borçları birikmiş. Bu kiraları Antalya Büyükşehir Belediyesi yapılandıramayacağını söylüyor. En fazla 6 ay yaparız şeklinde bir hitapları olmuş. Böyle bir şikayet var. Bunu da büyükşehir belediyesine iletmek istiyorum.

“BU TARZ İŞLERLE NEDEN UĞRAŞILIYOR?”

Antalya Ulaşım AŞ’nin otogar esnafına yönelik iş yerlerinde ısınmak ve içecek içmek hazırlamak için elektrikli ısıtıcı kullanamayacağına dair yazı gönderdiğini aktaran Türkdoğan, “Otogardaki esnafa şöyle deniyor: ‘Sözleşmede işletmesini yapmakta olduğumuz terminalde tarafımıza ait kira sözleşmesi imzalayarak faaliyet göstermektesiniz. Terminal içerisinde yapılan rutin kontrollerden bazı işyerlerinde elektrikli su ve ısıtıcı kullanıldığı, çay, kahve ve benzeri ürünlerin yapıldığı tespit edilmiştir. Kesinlikle kiracıların kiraladıkları ünite içerisinde çay, kahve ve yemek ısıtılamaz, yapılamaz ve kiracıları haricen elektrikli ısıtıcı, soğutma ve benzeri elektrikli aletler kullanamaz.’ Yani bu soğuk kış gününde otogarda zaten iş, güç yok. Çalışan arkadaşların, yazıhane sahiplerinin sıcak bir çay, kahve yapmalarına dahi müsaade etmiyorlar. Bunun sebebi ne? Buna bir anlam verebilmiş değiliz. Bunun derhal gözden geçirilmesini istiyoruz. Bizim edindiğimiz intiba bu yazı sadece Alanya Terminali’ndeki işletmecilere mahsus. Antalya'da herkes çayını, kahvesini de yapıyor. Bununla alakalı da gereğinin yapılmasını temenni ediyoruz. Bu kadar sıkıntının arasında bu tarz işlerle neden uğraşıldığına da anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.