Alanya’nın yakından tanıdığı Foto Moda işletmecisi Sevcan Atılay, muhtar olmak için daha şimdiden kolları sıvamış durumda. Atılay “Biz kadınlara verilen bu hakları mahallemiz başta olmak belediye meclisinde ve belediye başkanlığında ayrıca TBMM’de görev üstlenmeyi, Atamıza ve Cumhuriyetimize karşı görev olarak düşünüyoruz” dedi.

ATA’NIN HUZURUNDA ‘’MUHTAR ADAYIYIM’’ DEDİ

Sevcan Atılay, Avrupa ülkelerinden önce 26 Ekim 1933 tarihinde çıkarılan kadıların köy muhtar ve heyetlerine seçilme hakkı tanıyan ve aynı zamanda 1935 seçimlerinde TBMM de temsil edilmesini sağlayan Ulu Önderimiz için “Şükran ve minnetle anıyorum” derken ‘’Atatürk'ün vefatının 84. yıldönümü nedeniyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir’den Büyük Hasbahçe Mahallesi’ne muhtar adayı olduğumu açıklıyorum’’ dedi.

MAHALLEMİZİN ÇOK İHTİYACI VAR

Yaklaşık 4 bin seçmen nüfuslu Büyük Hasbahçe Mahallesi’nin muhtarı olmadığı halde, mahalle sakinleri tarafından sevilen ve sorunları için çözüm arayan Sevcan Atılay "Mahalleme hizmet edebilmek için aday oldum. Mahallemizin birçok ihtiyacı var. Bizim oturacak bir kafeteryamız, taziye yerimiz, sağlık ocağımız dahi yok. Bu işler çok basit ikili ilişkilerle çözülebilen problemler. Alanya’da kadın muhtarların sayılarının artması istiyorum. Tek amacım mahalleme hizmet etmek’’ dedi.