ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “AB ülkelerinde de geçerli olan ve önemli bir ihtiyaç olan bu belgeyi, ücretsiz olarak fedakar turizm çalışanlarımıza takdim ediyor olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Çünkü her bir turizm çalışanımızı aynı zamanda ülkemizin tanıtım elçileri olarak görüyoruz.

Çalışanların bilgi, beceri ve yetkinliklerini kanıtlayabilecekleri bu belgelendirme sisteminin turizm sektöründe nitelikli ve belgeli işgücünün istihdamına, işletmelerin hizmet kalitesinin artmasına önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. Eğitime verdiğimiz öneme binaen bugüne kadar 32 binin üzerinde mesleki ve kişisel eğitim sertifikası dağıtarak Alanya’mızın turizmdeki hizmet kalitesine katkı yapmayı kendimize ilke edindik.

Bu anlamda ülkemizdeki birçok kurum tarafından örnek gösterilmek de bizleri motive ediyor. Bu güzel projeyi başarıyla tamamlamış olmamız nedeniyle Mesleki Yeterlilik Kurumunca tarafıma takdim edilen teşekkür plaketinden de onur duyduğumu ifade etmeliyim. Bu vesile ile bir kez daha belge almaya hak kazanan değerli turizm çalışanlarımızı tebrik eder, Alanya’mız için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.