Haber - Burak ÖZTUNÇ

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program musiki dinletisi ve sonrasında Emine Özmüftüoğlu Cami İmam Hatibi Abdulkerim Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını ise Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan gerçekleştirdi. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak ve teşekkürlerini ileterek başlayan Müftü İlhan “Aile, kelime anlamıyla tahammül edilen, dayanılan, aynı zamanda korunan ibaresiyle bizim için en büyük zenginliktir. Aile kurumu ortadan kalkarsa toplum ortadan kalkar. Onun için aile kurumu toplumun çekirdeği, özüdür.Aynı zamanda Allah’ın varlığının ve birliğinin alametlerindendir.” ifadelerine yer verdi.

Müftü İlhan’ın açış konuşmasının akabinde kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt tarafından “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans gerçekleştirildi. Mevlid-i Nebi Haftası’ının Peygamber Efendimizi daha iyi anlamamıza ve yaşamımıza vesile olmasını dileyen Kurt, ailenin toplumun en önemli, en kıymetli müessesesi olduğunu, Peygamberimizin aile içerisindeki tavırlarından davranışlarından da günümüze taşıyacağımız önemli örnekler olduğunu, her şeyden önce onun bize bırakmış olduğu Hadis-i Şeriflerine dikkat etmemiz gerektiğini, Peygamber Efendimizin aynı zamanda iyi bir öğretmen, iyi bir yönetici, iyi bir baba ve iyi bir evlat olduğunu belirtti. Kurt konuşmasında ayrıca Peygamber Efendimizin bütün akrabalarını görüp gözettiğini, çocuklarıyla ve torunlarıyla birlikte zaman geçirdiğini, onlara her zaman değer ve kıymet verdiğini, aynı zamanda onların ibadet hayatını da takip ettiğini bütün bunları da bizim hayatımıza aktarmamız gerektiğini ifade etti. Kurt sözlerine gerek hafta münasebetiyle gerek diğer zamanlarda güzel hizmetler yapan ve fedakârca çalışan Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan şahsında bütün müftülük personeline ve tüm katılımcılara teşekkür ederek son verdi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü sayın Dr. Fatih Kurt’un konuşmasının ardından ise İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından Kurt’a günün anısına hediye takdimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla hazırladığı “Peygamberimiz ve Aile” konulu video’nun da izlendiği programda ayrıca Kur’an Kurslarımız arasında düzenlenen Hadis Ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere Dini Yayınlar Genel Müdürü sayın Dr. Fatih Kurt tarafından hediye verildi ve emekli olan personellere plaket takdimi yapıldı.

Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.