Yaklaşık 200 özel bireyin sahneye çıktığı etkinliğe Alanya protokolü, siyasiler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi. Kültür merkezi tıklım tıklım dolarken bazı izleyiciler salona giremediler.

Açılış konuşmasını Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu yönetim Kurulu Başkanı Psk. Feridun ÖZDEŞ yaptı. ÖZDEŞ" 19 yıl önce farkındalık yaratmak için bir kıvılcım ateşledik. Bu gün Alanya'da kocaman bir meşale haline geldi. Burada amacımız eğitim ve imkan verildiğinde özel bireylerin neler yapabileceklerini sergilemek. Ailelerin çocuklarıyla gurur duymalarını sağlamak. Bugün yanımızda olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

 Özgün Kardelen Özel kurumu yönetim kurulu üyesi Perihan ÖZDEŞ ve genel koordinatör Kardelen ÖZDEŞ'in konuşmalarında sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER ve Alanya Belediye Başkan Yardımcı Nazmi YÜKSEL'de davetlilere hitap ettiler.

Yaklaşık 2 saat süren gösteri defile ile başladı. Mehter takımı, işaret dili grubu, fiziksel engellilerin gösterisi, Atatürk temalı sunumlar, spor gösterileri, ritim grubu ve sıra gecesi gösterileri ile devam etti.