Alanya Belediye tiyatrosuyla, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenliyor. Yaklaşık 15 ay süren bir prova döneminin ardından 11 özel çocuk, Fransız Yazar Antoine de Saint-Exupery tarafından yazılan Küçük Prens isimli çocuk oyununu 3 Aralık için hazırladı.

Oyunda; Mustafa Can Karadede, Sinem Boşbaş, Ahmet Çetin, Hüseyin Karadağ, Elif Yağmur Cilvez, Zahide Bıyıklı, İlayda Yağmur Gök, Hayal Göçeroğlu, Meliha Çancı, Yusuf Kaya, Pınar Yıldırım rol aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ayrıca Kültür Merkezi’nde engelli öğrenciler ve yakınları tarafından hazırlanan bir de resim sergisi açılacak. Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi el sanatları öğretmeni Ayşegül Macar Koçak tarafından düzenlenen serginin açılışı saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Serginin ardından saat 15.00ila 18.00 arasında da özel çocuklar tarafından hazırlanan Küçük Prens iki temsil olarak sahnelenecek.

Yine özel çocuklar tarafından seslendirilen oyunun SESLİ KİTAP basımı seyircilere hediye edilecek ve Türkiye’deki görme engelli merkezlerine dağıtılacak.

Antoine de Saint-Exupery tarafından yazılan, Nilbanu Engindeniz tarafından yönetilen oyunun; kostüm tasarımı Funda Çebi, dekor ve Işık tasarımı Mehmet Yaşayan’a ait. Oyunun senfonik müzikleri ise Kemal Günüç tarafından bestelendi.