Eski Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir hakkında, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in şikayeti sonucu 'İcbar suretiyle irtikap' suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi. Büyükşehir Yasası ile belde vasfını yitiren ve Alanya’ya bağlanarak mahalle tüzel kişiliğine bürünen Tosmur'un belde olduğu 15 yılı kapsayan üç dönemde de belediye başkanı olarak görev yapan Musa Özdemir’e ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından açıklan kumpas davasının ikincisi dün görüldü.

ÖZDEMİR HAKİM KARŞISINDA

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e kurulan kumpasta adı iftiracılar arasında geçen,  dönemin Tosmur Belediye Başkanı olan Musa Özdemir, bu kez de makamından aldığı güçle baskı kurarak menfaat elde etmek suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. 28 Kasım günü Alanya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen dava duruşmasında Özdemir’in “İcbar suretiyle irtikap” suçlamasıyla 5 ile 10 yıla kadar hapsi istendi.

DİĞER İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

Tanıklar İsmail Uyar ve Süleyman Kütürüp, arabulucu olarak inşaat sözleşmesinde imzalarının olduğunu, uzlaşı için çaba gösterdiklerini ancak Özdemir ile Şahin'in anlaşamadıklarını söylediler.

Aynı zamanda Musa Özdemir'in abisi olan tanıklardan İbrahim Özdemir, daha önce Şahin ile ortaklaşa inşaat yapıp, daire sattıklarını, söz konusu sözleşmede kefil olarak yer aldığını söyledi.

ÖZDEMİR’DEN DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

Eski Başkanı Musa Özdemir duruşmada yaptığı savunmasında "Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde inşaat devam ederken iskan ile ilgili problemler giderilince iskan otomatik olarak çıkıyor. Evet, ortak sözleşme yapıldı. Ben kesinlikle usulsüzlük yapmadım.  Adalete güveniyorum. Kumpas davasından sonra bana Mehmet Şahin bu davayı açmıştır" diye konuştu.

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sonraki duruşmada ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in dinlenmesine, tapu kayıtlarının da eklendiği dosyanın Antalya Bölge Bilirkişi Kurulu'na yoksa Ankara'dan seçilecek bilirkişiye gönderilmesine karar aldı. Böylece duruşma, 20 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI?

Büyükşehir Yasası ile belde vasfını yitiren ve Alanya’ya bağlanarak mahalle tüzel kişiliğine bürünen Tosmur'un belde olduğu 15 yılı kapsayan üç dönemde de belediye başkanı olarak görev yapan Musa Özdemir’in adı son günlerde Tosmur’da yaşanan aykırı imar uygulamaları ile de gündemden düşmüyor.

Yine Özdemir’in belediye başkanlığı döneminde ALTSO Başkanı ve Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin ile kısa süreli bir ortaklığı olduğu biliniyor. Bu ortaklığın sona ermesi esnasında Özdemir’in makamından aldığı güçle Mehmet Şahin’e baskı yaptığı ve bu sayede menfaat elde ettiği iddialar arasında yer alıyor.

İddiaya göre Musa Özdemir’in, kısa süren ticari ortaklıktan doğan birtakım haklarından vazgeçmesi için Şahin’in ait bir diğer inşaatına ruhsat vermemekle tehdit ettiği bilgisi de yer alıyor. Şahin’in Avukatı Fatih Barcın, mahkemede bu durumun Özdemir’in başkanlıktan aldığı makam gücünü kullanarak baskı kurduğunu ve bu nedenle “İcbar suretiyle irtikap” suçlaması yaptığı öğrenildi.

Öte yandan 28 Kasım günü gerçekleşen duruşmada hazır bulunan Musa Özdemir ve kardeşi İbrahim Özdemir’in  "Söz konusu binaya resmi olmasa da ortaktık" dediği bildirildi. FETÖ Alanya İmamı olduğu için Adana’da cezaevinde bulunan İsmail Akpınar SEGBİS Siteminden duruşmaya katıldı.