Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı düzenlendi. Yerel Gündem 21 Evi’ndeki toplantıya Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan başkanlık etti. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Özcan, projeleri değerlendirdiklerini söyledi. Özcan, “Yerel Eşitlik Eylem Planı için çalışmalarımız sürüyor. En çok vurgulamak istediğimiz konu Alanya’nın il olması. Artık Alanya birçok ilin nüfusundan daha çok rakamla ilçe boyutunda hizmet vermeye çalışıyor. Gerek güvenlik görevlileri gerek hastanelerle bu yeterli olmuyor. Alanya hak ettiği değeri hak edip il olmalı. Daha öncesinde de Alanya Kent Konseyi bir değerlendirme ve anket çalışması yapmıştı. Bununla alakalı da iskelede bir miting düzenlenmişti. Bununla ilgili destek vermiştik. Alanya, Antalya’dan değil, Alanya Alanya’dan yönetilmeli diyoruz. Alanya’nın vergileri Alanya’da kalmalı” dedi.

“BASKIN ŞEKİLDE İL OLMAYI TALEP ETMEMİZ LAZIM”

Yürütme kurulunda yer alan Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu da, “İlçe olmamızdan dolayı paranın büyük bir kısmı Antalya’da kalıyor. Burada belediye yetkilileri paranın yetersizliğinden bazı hizmetleri yapamıyor. Para olursa iş gücü artar. Onun için artık Alanya’nın nüfusu çok arttığı için il olması gerekiyor. Alanya olarak 44 ilden daha fazla vergi ödüyoruz. Bu büyük bir rakam. Bu nedenle hem turizm hem de belediyenin gelirleri açısından il olmakta büyük fayda var. Geçenlerde 100 tane il olacağı açıklaması yapıldı. Benim önerim bundan istifade edip bizim siyasilere baskı yapmamız lazım. Zaten listede Alanya’nın da birinci sırada olduğunu görüyoruz. Alanya olarak baskın şekilde il olmayı talep etmemiz lazım” diye konuştu.

YENİKÖY BARAJI İÇİN DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENDİ

Yürütme kurulu üyesi olan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de tarımsal sulama konusuna dikkat çekti. Göktepe, “Üretimin sağlıklı bir şekilde yapılması için Dimçayı sulama suyunun tarımsal üretime bir an önce açılması lazım. Bu sulama suyu hattının beslemesi gereken 7 mahalle var. Buralar su sorununun en çok yaşandığı noktalar. Eğer üretici tarımda su sorunu yaşarsa ülke ve aile ekonomisine ciddi zarar oluşacak. Şu anda Dimçayı’ndan Demirtaş’a doğru su verildi ancak yapımına 7 yıl önce başlanan ve yüzde 30 seviyesinde tamamlanan Yeniköy Barajı var. Bu baraj ihaleye verildi ama ekonomik nedenlerden feshedildi. Şu anda baraj tekrar ihalede. Bu konuda devlet büyüklerinden ricada bulunuyoruz. Tarımsal üretim yapabilmemiz için tarımsal sulamaya çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Göktepe, tarım alanlarının betonlaşmaya açılmamasını da istedi.