Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatı ile Alanya'da geçtiğimiz günlerde 250 toplu ulaşım aracı temizlenmiş, korona virüse karşı ilaçlanarak dezenfekte edilmişti. 65 yaş üstü ve 20 yaş altının vatandaşların sokağa çıkma yasası sebebiyle Alanya'da faaliyet gösteren 250 halk otobüsü çalışmaları yüzde 90 azaltılarak bu sayı yüzde 25’e düşürüldü.

DEZENFEKTE YETERSİZ

Korona virüse karşı başlatılan toplu ulaşım araçları olmak üzere virüsü önlemeye yönelik ilaçlama ve temizlik çalışmalarının yetersizliğinden de şikayetçi olan yolcular “Zaten araç sayıları çok aza indirildi. Bu araçlar her gün olmazsa gün aşırı ilaçlama yapılarak dezenfekte edilebilir” dediler.

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ "PES" DEDİRTTİ, SOSYAL MESAFE SIFIR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası'na bağlı kooperatiflerin işbirliği ile Alanya'daki toplu ulaşım araçlarında korona virüsüne karşı bütün önlemler alınırken bazı sorumsuz otobüs şoförleri tıka basa aldığı yolcular ile büyük tartışmalara sebep oldu. Sosyal mesafe kuralına hiç aldırış edilemediği gibi yolcular arasında ise büyük tartışmalar yaşandı. Videoda bugün Alanya merkez ve Kargıcak arasında çalışan bir otobüsün yolcular arasındaki tartışması ise an be an kayıt edildi.