HABER - Muammer SOYLU

Alanya Kestel Mahallesi muhtarı Muhterem Şimşek, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de etkisini gösteren korona virüs ile ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşların ödemelerde güçlük çekmesi sonucu kendi kiracısından 3 ay boyunca kira almayacağını belirterek bu zor günlerde kiracılara destek olunmasını ve belli bir süre para alınmamasını istemişti.

3 TON PATLICAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz Bize Yeteriz Türkiye’m" kampanyası yoğun ilgisine Kestel Mahallesi’nden ilginç ve çok düşündüren destekle “Biz bize yeteriz Kestel” diyerek 3 ton patlıcanı toplayıp dağıtmaya öncülük yapan Muhtar Şimşek herkes tarafından takdirle karşılanmıştı.

KAPI KAPI EKMEK DAĞITTI

Geçen hafta 11- 12 Nisan tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında dışarıya çıkmayan Kestelli vatandaşlara ‘’Bu telaşa hiç gerek yok çünkü yarın fırınlar açık, kendi aracıyla evleri tek tek gezerek ekmek götüreceğim’’ demişti. Muhtar Şimşek daha sonrasında fırından aldığı ekmekleri evlere dağıtmıştı.

TEK TEK ARAYACAK

Muhtarlardan görünmeye hiç alışık olunmayan ve sıra dışı yaptığı çalışmalarıyla örnekliğini elinden bırakmayan Kestel Mahalle muhtarı Muhterem Şimşek, bugünde farklı çalışmasıyla adeta bravo dedirtti. Muhtar Muhterem Şimşek mahallesindeki cadde ve sokakları tek tek gezerek site, apartman ve müstakil dairelerin irtibat telefonları iletişim bilgilerini kayıt altına aldı. Bu çalışmasıyla mahallesinde yaşayanlara daha çabuk iletişim kuracağını ifade eden Muhtar Şimşek, “Kendi mahallemdeki siteleri, apartmanları ve evleri tek tek gezerek,  yöneticileri ile güvenlik personellerinin bilgilerini aldım. Özel olarak aldığım ajandaya son güncel haliyle bütün iletişim bilgilerini yazdım. Buradaki amacım hafta sonları tekrar uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında dışarıya çıkmayan Kestelli halkımı telefonlarından tek tek arayıp, istek ve taleplerini karşılamak olacaktır” dedi.

Ayrıca sokağa çıkma yasağı gününde kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini belirten Şimşek “Telaşa hiç gerek yok çünkü fırınlar açık olacak, kendi aracıyla evleri tek tek gezerek ekmek götüreceğim’’ şeklinde vatandaşlara seslendi.