1 Haziran itibariyle yurt genelinde başlayan Kontrollü Sosyal Hayat dönemi ile birlikte yeni genelgelerle birlikte toplu ulaşıma getirilen düzenlemeler kapsamında yolcu taşıma işlemi gerçekleştiriliyor. Alanya’da özel halk otobüsleri aracılığıyla gerçekleştirilen toplu ulaşıma genelgeler doğrultusunda düzenleme yapıldı. Şehir merkezinde çalışan büyük otobüsler koltuk kapasiteleri ve ayakta giden yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyabiliyor. Küçük otobüsler ise koltuk kapasitesi kadar yolcu taşırken, ayakta yolcu taşımayacak. Diğer yandan karşılıklı koltuklarda ise yolcular çapraz koltuklara oturabilecek.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Yeni yolcu taşıma sistemiyle birlikte zaman zaman olumsuzluklar yaşanırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Ulaşım Zabıtası ekipleri, hem halk otobüslerini kurallara uyup uymadığını denetlerken, hem de vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde kurallara uymayan halk otobüslerine gerekli yasal işlemler anında uygulanıyor.

OLUMSUZLUKLARI BİLDİRİN

Kontrollü Sosyal Hayat dönemiyle birlikte toplu ulaşımda yeni bir dönem yaşanırken, Alanyalılar karşılaştıkları bir olumsuzluğu ya da önerilerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şikayet hattı  606 07 07, Whatsapp hattı  0530 131 39 07 ve Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin  (0242) 519 11 31 numaralı telefonuna iletebilecek.