6 Ay öce Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucu gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Alanya’nın başarılı ve sevilen avukatlarından Uğur Bülbül’ün annesi emekli öğretmen Ayşe Bülbül, oğlu için var gücüyle mücadele ediyor.

'CİĞERİM YANIYOR, UYUYAMIYORUM'

Oğlunun yaklaşık 6 aydır cezaevinde olduğunu ifade eden 59 yaşındaki Ayşe Bülbül, “Ben oğlumu vatanına, milletine faydalı, bilgili, akıllı, kültürlü bir birey olarak yetiştirdim. Oğlumun hiçbir suçu olmadığı, hatta mağdur olduğu halde aylardan beri cezaevinde olması nedeniyle adeta ciğerim yanıyor, uyuyamıyorum, aile olarak bu haksızlık karşısında dünyamız karardı” dedi.

'ÇOCUKLARIMI ÖZENEREK BÜYÜTTÜM'

Yaklaşık 37 yıl öğretmen olarak devlete hizmet ettiğini, bu süre içerisinde en küçük bir ceza almadığını, tam aksine çok sayıda takdir ve teşekkür aldığını vurgulayan Anne Ayşe Bülbül, “Öğretmenlik yaptığım yıllar içinde devletine, milletine faydalı hakim, savcı, doktor, öğretmenler yetiştirdim. Kendi çocuklarımı da aynı anlayış içinde vatana ve millete faydalı olsunlar diye özenerek büyüttüm. Uğur, kaybettiğim ilk çocuğumun ardından dünyaya gelen ikinci evladım. O’nu da kaybetme korkusu nedeniyle geceleri üzerine titreyerek yetiştirdim. Evlat acısının ne demek olduğunu bilirim. Çocuklarımızın, suç işlemekten uzak, nasıl birer iyi insan olarak yetiştirilmeleri gerektiğini en iyi ben bilirim. Oğlum Uğur da böyle yetişti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirerek iki tane üniversite diploması aldı. Böyle bir evladın suç işlemiş olması mümkün değil” diye konuştu

'DEDEKTİF GİBİ ARAŞTIRIYORUM'

Oğlu Avukat Uğur Bülbül’ün gözaltına alınıp, tutuklanmasına neden olayı adeta bir dedektif gibi araştırdığını söyleyen Anne Ayşe Uğur, “Edindiğim bilgiler sonucunda oğlumun zerre kadar suçu olmadığını anladım. Oğlum, yasal olarak kendisine getirilen bir senedi icra takibine koymuş. Yasal olmayan hiçbir işlem yapmamış. Ancak, senette imzası olan borçlu şahıs, yasal yollara başvurmak yerine, babası M.K. devreye girmiş. Eskiden R.Y. isimli firari-kaçak olan şahısla çalıştığı için, bu yolla oğlumu tehdit ederek icra dosyasını kapatmaya çalışmışlar. Bunun için de eskiden gayri meşru işlerle uğraşan İ.Ö. ve M.K.’ye ulaşmışlar. M.K. adlı şahıs, iddianamede de yer aldığı gibi, oğlumu tehdit ettirmek için bir teknede İ.Ö., M.K., G.H.A. ve K.S. ile buluşmuşlar.

Bunların hepsi teknik takipte fotoğraflanmış zaten. Oğlumu tehdit ederek, icra dosyasını kapatmak için bu kişiler, borçlunun babası olan M.K.’den 30 bin TL para almışlar. Aldıkları bu para karşılığında M.K.’nin azmettirmesi sonucu oğlumun hukuk bürosunu basarak, İ.D. isimli firari şahsın da ismini kullanarak oğlumu tehdit etmişler. Oğlum Avukat Uğur Bülbül, bu konuda Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.Buna rağmen gözaltına alınmayan M.K ve İ.Ö., firari arkadaşları olan A.M. ve H.Ç. ile birlikte oğlumu tehdit etmeye devam ettiler. Bu tehditler neticesinde hem ailesinin hem de kendisinin can güvenliği olmadığını düşünen oğlum, icra dosyasını kapatmak zorunda kaldı. Dolayısıyla oğlum, hukuk dışı hiçbir şey yapmış değil. Mafya ve örgüt baskısı altında mağdur konumda iken, savcılığa da bu konuyla ilgili defalarca başvurmasına rağmen tutuklandı. Tehdit edilen, mağdur olan oğlum olduğu halde tutuklandı. Aylardan beri cezaevinde ve hem kendisi hem ailesi hem de müvekkilleri mağdur durumda. Oğlumun, örgüt üyesi oldukları iddia edilen kişilerle görüşmesi de yoktur. Bütün işlemleri resmi dir ve icra memurları tarafından yasal yollardan yapılmıştır” diye konuştu.

'TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM'

“Oğlumun suçsuz olduğuna adımın Ayşe olduğu eminim” diyen, emekli öğretmen Ayşe Bülbül, şöyle devam etti: “Türk yargısına güvenerek suç duyurusunda bulunan oğlum Avukat Uğur Bülbül, aylardan beri boş yere cezaevinde yatıyor. Oğlumun sözü edilen örgütle uzaktan yakından alakası yok. Madem zorla senet alınmış, bu kişi neden şikayetçi olmamış. Türk adaletine sonuna kadar güveniyorum. En kısa süre içinde oğlum Uğur Bülbül’ün suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakılacağına inanıyorum. Kurunun yanında yaşı da yakmasınlar. Bir anneye böyle eziyet çektirmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.