İspatlı Mahallesi Muhtarı Hasan Yüksel ile Güllerpınarı Mahalle Muhtarı Serap Yaman Neğiş arasındaki Alanya Muhtarlar Derneği Başkanlık yarışı giderek hareketlendi. Alanya Belediye Başkanı Yücel'in mevcut Başkan Hasan Yüksel'i desteklediği iddiaları kafaları karıştırdı. 9 Nisan Cuma günü yapılacak Muhtarlar Derneği seçiminde iki adayın yarışacağı kesinlik kazandı. Bazı muhtarlar ise Alanya Belediye Başkanı Yücel’in bu seçim yarışına girmesinin hoş olmadığını, sadece mevcut muhtarların oy kullanacağı seçimde Alanya halkının çoğunluğundan aldığı oyla Belediye Başkanı koltuğunda oturan birinin bu davranışının 'etik’ olmadığını ifade ettiler.

AMCAOĞLU DEVREDE İDDİALARI AYYUKA ÇIKTI

2014 yılında kurulan, Mayıs 2015'te de 30 üyesiyle kongre yaparak, Alanya Muhtarlar Derneği başkanlığında 7 yıldır oturan İspatlı Mahallesi Muhtarı Hasan Yüksel’i desteklemek maksadıyla Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Bir dönem daha devam et” dediği iddiaları ayyuka çıkarken, Yüksel’e bir destek de amcaoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’den geldi. Nazmi Yüksel’in 9 Nisan Cuma günü saat 10.00 dernek binasında yapılacak seçimde İspatlı Mahallesi Muhtarı Hasan Yüksel’i desteklemek için telefon açtığı iddia edildi.

KADIN MUHTAR ZORLAYACAK

Hasan Yüksel ile Serap Yaman Neğiş arasındaki seçim yarışı giderek kızışırken, Alanya'da 102 mahalle arasında tek kadın muhtarı olan Güllerpınarı Mahalle muhtarı Serap Yaman Neğiş’i Alanya Merkez Mahallesi muhtarının destekleyeceği, rakibi Yüksel’i zorlayacağı ifade edildi.

MUHTAR HAYRI ER: “YÜKSEL’İ DESTEKLİYORUZ”

Öte yandan Karamanlar Mahalle Muhtarı Hayri Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama mevcut Başkan Hasan Yüksel’i desteklediklerini açıkladı.

Muhtar Er’in açıklaması şu şekilde:

“9 Nisan’da yapılacak olan Alanya Muhtarlar Derneği seçiminde Batı Bölgesi Muhtarı olarak mevcut Başkan Hasan Yuksel’in yönetiminde yer almaktayım. Bölgemizin ve diğer muhtar arkadaşlarımın vermiş olduğu destekleri için teşekkür ederim. Yarışa giren diğer adayımız ve yönetimine başarılar dilerim”