İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan son olarak Emrah ve Maşite çiftinin düğün merasimine katıldı. Nikah kıyma iş ve işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından genç çiftlerin aile cüzdanı Dr. İhsan İlhan tarafından evlenen çiftlere takdim edildi. Düğün merasimi kapsamında genç çiftlerin mutlu, mesut ve huzurlu bir hayat sürmeleri için müftü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan duaya hep birlikte amin denildi.

Kısa bir konuşma da icra eden Müftü İlhan, konuşmasında Yüce Allah’ın, varlıkların en değerlisi olan insanı, erkek ve kadın olarak farklı cinsiyetlerde dünya hayatına gönderdiğini, birbirlerine eş olmaları, huzurlu bir yuva kurmaları için aralarında kuvvetli bir muhabbet ve merhamet bağı var ettiğini, iyilikte, hayırda yardımlaşacakları ve kendilerini güvende hissedecekleri bir aile ortamı lütfettiğini belirtti.

Müftü İlhan ayrıca aile kurmak kadar, ailenin devamlılığını sağlamanın da önemli olduğunu, ailesinin değerini bilmenin ve kurduğu yuvayı korumanın, kadın-erkek her Müslümanın vazifesi olduğunu, bunun da kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle her bir aile ferdinin sorumluluklarını yerine getirmesiyle ve en az kendi hakları kadar diğerlerinin haklarını da gözetmesiyle mümkün olabileceğini, her hal ve şartta kendi menfaatini değil ailenin faydasını düşünmeyi gerektirerek olabileceğini belirtti.

Düğün merasimi genç çiftlere mutluluklar dinlenmesiyle sona erdi.