Türkiye’nin yerel yönetimler bazında en büyük kurulu gücüne sahip olan ve Alanya Belediyesi tarafından yaptırılarak 2017 yılı Temmuz ayı itibariyle devreye alınan Alanya Belediyesi Güneş Santralleri yaklaşık 3,5 megawatt gücü ile öğrencileri karşıladı.

MİNİK ÖĞRENCİLER TEKNİK BİLGİLER EDİNDİLER

Alanya Belediyesi Güneş Enerjisi Santralleri GES – 1, GES – 2, GES – 3 ve GES – 4 alanlarını ziyaret eden Eko Team öğrencilerine yenilenebilir enerjinin ne olduğu, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiği, elde edilen enerjinin ne şekilde şebekeye aktarıldığı konularında teknik eğitim verildi.

YENİLENEBİLİR ENERJİYİ ALANYA BELEDİYESİ İLE ÖĞRENDİLER

Öğrenciler ile yapılan eğitim programında yenilenebilir enerji kaynaklarının neler olduğu, Alanya kent ölçeğinde yürütülmekte olan çevre çalışmaları, güneş enerjisi sistemlerinin nasıl oluşturulduğu ve işletildiği, güneş enerjisinin çevresel faydaları ve enerji verimliliği temel konularına yer verildi. Eğitim sonrası gerçekleştirilen söyleşide çevreci öğrencilerin merak ettikleri sorular Alanya Belediyesi teknik ekibi tarafından cevaplandı. Öğrencilerle gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programı sonrasında muz ve süt ikram edildi, hediye olarak da “Yeşeren Tohumlu Kalemler” dağıtılarak öğrencilerin çevre farkındalığına katkı sağlandı.