Mahkeme kararı ile tasfiyesine karar Alanya’nın 302 ortaklı ilk büyük şirketlerinden MEYSAN ALANYA MEYVE SEBZE SANAYİ VE TİCARET A.Ş ‘nin Alanya ilçesi Türkler Beldesinde bulunan imar öncesi haliyle 49.614,01 m2 alanlı taşınmazı 26.06.2020 Cuma günü saat 11.00’de Alanya Kültür Sarayı’nda düzenlenecek açık arttırma ile tekrar satışa çıkıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan şirket Tasfiye Kurulu, söz konusu arazinin satışı ile ilgili yeniden ihaleye çıktıklarını, arazinin mümkün olan en yüksek bedel ile satılması için azami gayreti gösterdiklerini belirterek, bu konuda yıllardır büyük umutlarla bekleyen şirket ortaklarına ve varislerine daha yüksek bir pay düşmesi için çaba sarf ettiklerini söylediler.

Bilindiği gibi 1974 senesinde kurulan ve Alanya’nın 302 kurucu ortaklı ilk büyük şirketlerinden olan MEYSAN ALANYA MEYVE SEBZE SANAYİ VE TİCARET A.Ş. nin münfesih duruma düşmesi nedeni ile konu geçtiğimiz yıllarda gündeme alınmış ve Alanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile şirketin tasfiyesine karar verilmişti. Tasfiye kararsı sonrası mahkeme tarafından atanan tasfiye kurulu çalışmalarını tamamlayarak geçtiğimiz yıllarda Alanya Belediye Kültür Sarayında şirket ortakları ile bir araya gelmiş ve Şirket ortaklarının oy birliği ile almış olduğu karar sonucu, şirketin tek mal varlığı olan Alanya Türkler beldesinde bulunan imar öncesi yaklaşık 50 dönümlük arsanın mevcut hali satılması kararlaştırılmıştı. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda iki kez ihale yapılmış ancak alıcı çıkmamıştı. Yeniden gerçekleştirilecek ihalede muhammen bedel en az 29.500.000 TL; ihale geçici teminatı da 500.000 TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak ve teklif vermek isteyenler ihale oturumu gününden önceki gün olan 25.06.2020 Perşembe günü saat 17.30’a kadar, ihale katılım teminatını yatırmaları gerekecek

İHALE HALKA AÇIK YAPILACAK 

26 Haziran 2020 Cuma günü Saat:11.00 de Alanya Kültür Sarayı’nda düzenlenecek açık arttırma ihale halka, basına ve ilgilenen herkese açık olup; dileyenler ihaleyi izleyebilecek.

İhaleye katılım ile ilgili bir sınırlandırma bulunmamakta. İlgilenenler teknik detay, şartname vb bilgilere Atatürk Cad. Mehmet Akif işhanı No:20/4  - Alanya/ ANTALYA adresinden ya da 0242 511 57 70 numaralı telefondan ulaşabileceklerdir.