Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından yüksek miktardaki üç ayrı senedi kasadan çaldırdığı ve üzerinde tahrifat (sahtelik) yaptığı iddiasıyla gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan,  Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Hasan ile Mustafa Temiz kardeşlerin alacaklı kuzenleri Mehmet Temiz’in hukuk savaşı devam ediyor. Mehmet Temiz’in tutuklama ve yakalama kararı verilmesinin ardından, alacak verecek meselesine siyasi gücün, dayı - yeğen ilişkisinin girdiği iddia edildi. Olay olan senetlerin alacaklısı Mehmet Temiz’in avukatı Fuat Akçay ‘’Bize hem siyasi hem de maddi açıdan kumpas kuruluyor’’ şeklinde açıklamada bulundu. Av. Akçay, müvekkilinin kendisine yolladığı açıklamasının basında yer almasını istediğini ifade etti.

Temiz’in avukatı Fuat Akçay’la birlikte Gazete Alanya’ya yayınlanması için gönderdiği yazı şu şekilde:

ISRARLA KABUL EDİLMİYOR

Antalya polis kriminal raporu lehime iken, Aydın Söke Jandarma Kriminal raporu lehime iken, İcra Hukuk Mahkemesi’nin, İstanbul nöbetçi İcra Hukuk mahkemesine göndererek imza incelemesi talebinde bulunup, İstanbul'dan üç uzman tarafından hazırlanan imza inceleme raporu lehime iken, nasıl olurda hakkımda böyle adaletsizce bir tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilir. Bunun tek olanağı siyasi ve maddi güç. Bu kadar lehime devletin resmi kurumlarından gelen imza inceleme raporları var. Tüm bu lehime gelen imza inceleme raporları Alanya 2. Ağır ceza Mahkemesindeki dava dosyamız da mevcut. Nedense Alanya 2 Ağır ceza mahkemesi bu tüm lehime olan resmi kurumların verdiği raporları kabul etmiyor ve görmezlikten geliyor. Israrla dört vekili avukatımda defalarca itiraz ediyor neden lehimize olan devletin resmi kurumlarının verdiği raporları ısrarla kabul etmiyorsunuz.

DESTEKÇİLERİ TURİZMCİ DAYILARI

Bu olayın ilk başlangıcından bu yana Alanya Adliyesi’nde sürekli önüme engeller çıkartılıyor. Bu engelleri kimlerin organize ettiğini öğrendik. Bu adalet içindeki adaletsizliğe organizatörlük yapanların hepsinin isimlerini basınla paylaşacağım. Bu işin peşini bırakmayacağız çünkü bu iş artık aile arasındaki alacak verecek meselesinin tamamen dışına çıkmıştır. Buna sebep olanlarda Hasan ve Abisi Mustafa Temiz’dir ve destekçileri de dayılarıdır. Bu üçlünün kimlerle temasta olduklarını kimleri siyasi güç olarak bu dosyaya etki ettirdiklerini tek tek biliyorum ve açıklayacağım. Adalet haklı olan mağdur ve mazlumun yanında mı yoksa haksız olup da güç sahibi olanın yanında mı? Benim bu olayımla alakalı olan dava dosyasında adaletin kimin yanında olduğunu şaşkınlıkla izliyoruz. Adaleti sağlamak üzere yemin edenler neden bu yeminlerini unutuyorsalar.

SENETLERİ KENDİLERİ TANINMAZ HALE GETİRDİLER

Devletin adliyesinin icra daireleri kasalarını gizlice açıp içinden senetlerimi çalarak Adliye dışına sızdırıp, kendi ofislerine götürüp, orada rüşvet vererek hazır ettikleri iki şahsa çaldıkları senetlerin üzerinde bulunan asıl imzaları kalemlerle üzerinden tekrar tekrar geçerek tanınmaz hale getirip tekrar gizlice icra dairesinin kasasına geri koyanlar serbest serbest dolaşıyor. Alacaklı olan, senet sahibi ben, haklı olduğum halde tutuklanacağım var mı böyle bir dünya. Allah aşkına böyle bir adalet dünyanın neresinde var sorarım.

ADALET İÇİNDE TARİHE GEÇECEK

Adalete güvenip senetlerini kanuni hukuki bir şekilde tahsil için icraya verdin ayıp ettin gel bakalım seni cezaevine göndereceğiz diyorlar. Benim olayımda Adalet karşı suç işleyenlere neredeyse ödül plaketi verecekler. Adalet içinde tarihe geçecek bir olayı, Alanya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi bana yaşattırıyor. Adalet kimsenin oyuncağı değildir, makamı mevkiine olursa olsun, adaletin üzerine hiç bir şey çıkamaz ve çıkartılmamalıdır.

ADALETİN TERAZİSİNİ ŞAŞIRTIYORLAR

Ama maalesef namus ve şeref yeminleri ederek okullarını bitirip diplomalarını alanlar adaletin terazisini şaşırtıyorlar. Asıl görevleri olan adalet terazisini dengelemek iken tam tersini yapıp siyasi güce yenik düşüyorlar. Bir korku ve tedirginlik içinde menfaat çıkarlarını gözeterek adaletsizliğe imza atıyorlar peki neden yeminler edip görevlerine başlıyorlar nerede o yeminleri.

VİCDANLARINI HİÇ Mİ SORGULAMIYORLAR?

Haklı olan bir insanın ve ailesinin hayatını hiç mi hiç düşünmüyorlar nelere sebep olduklarının farkında bile değiller. Bir aile bu kadar kolay bir şekilde mi perişan ediliyor. Adalet içerisinde adaletsizliğe imza atanlar gece yatarken başlarını yastıklarına huzurla koyabiliyorlar mı? Vicdanlarını hiç mi sorgulamıyorlar?

HERKES ŞAŞKINLIKLA KARŞILADI

Karşı taraf olan Hasan ve Mustafa Temiz kardeşler hukuken beni alt edemeyeceklerini anladıkları için dava dosyamı hukuki bulvardan çıkartıp tamamen siyasi bulvara taşımışlardır. 22 Haziran 2022 tarihli duruşmada çıkan usulsüz karardan sonra belki 40’ın üzerinde profesyonel olan, halen daha görevde olan birçok tanıdık Hâkim, Savcı ve Avukatlarla görüştüm hepsiyle dosyamı paylaştım. Dosyamı inceleyen herkes şaşkınlıkla karşıladı. Nasıl olur böyle bir şey mümkün değil dediler. O kadar çok görüştüğüm kişiden bir tanesi de dese ki sen haksızsın. Eyvallah diyeceğim. Ama hepsi de haklısın böyle bir şey kesinlikle olamaz dediler. Yine de o kadar olumsuzluklar karşısında Yüce Türk adaletine güveniyorum.