Tüm dünyada etkili olan yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen Alanya Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarına kayıtlar bugün itibariyle başladı. Kur’an kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 09 Eylül 2020 – 05 Ekim 2020 tarihleri arasında Kur’an kurslarına ve müftülüğe müracaat ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kur’an kurslarında dersler ise 28 Eylül 2020 tarihinde başlayacak. Kur'an kurslarında sürdürülecek eğitimlerde korona virüs salgınına yönelik tedbirlerin göz önünde bulundurulacağını belirten Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:

"Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımıza kayıtlar bugün itibariyle başladı. Kurslarımızda eğitimler ise 28 Eylül 2020 tarihi itibariyle başlayacak. Eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu kapsamda ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan öğrenci, öğretici ve diğer çalışanlar tıbbi maske takmaları sağlanarak Covid-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir. Dersler birkaç sınıfın bir araya gelmesi ile ortak bir şekilde yapılmayacaktır. Derslerde oturma şekli, sıra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde birer boşluk bırakarak çapraz oturma şekli yapılarak ve maske takılarak gerçekleştirilecektir. Sınıflar içinde toplu olarak yüksek sesle yüzünden okuma ve talim çalışmaları yapılmayacaktır. Kur’an-ı Kerim, kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olacak, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmayacaktır. Dersler 4-6 yaş grubu sınıfları hariç blok yapılmayacaktır. Teneffüslerde sınıflar mutlaka havalandırılacaktır. Öğrencilerin ders aralarında toplu halde bir arada bulunmamaları sağlanacaktır. 4-6 yaş grubu Kur’an kursları hariç kurs koridorları, sınıfları ve kursun diğer mekânlarında su dışında içecek ve yiyecek tüketilmesine izin verilmeyecektir. Kurs binası, sınıf ve mescit girişinde el antiseptiği bulundurulacaktır. Kurslarda bulunan sınıf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenecek ve sık sık havalandırılacaktır. Ayrıca, kapı kolları, elektrik düğmeleri, masa, sandalye gibi sık dokunulan yüzeyler düzenli olarak dezenfekte edilecek ve temizliği sağlanacaktır. Kurslara ziyaretçi alınmayacaktır. Kurye, kargo görevlisi ve benzeri kişiler kurslara alınmayacaktır. Teslimatların dışarıda yapılması sağlanacaktır.

Bu vesile ile Kur’an kurslarında özveri ile çalışan Kur’an kursu öğreticilerimize ve müftülük personelimize teşekkür eder, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim.” dedi.