HABER - Muammer SOYLU

Hem yerli hem de yabancı turistler Alanya’da düzenlenen tekne turlarına katılarak eğlenceli vakit geçiriyorlar. Turizmin incisi olan bu şehre hiç yakışmayan utanç verici görüntüler ise Türkler’de yaşanıyor. Günde yüzlerce turist ve araçların ağırlandığı Alanya’nın Türkler Mahallesi Yat Limanında çamura batan liman yolu Alanya’nın itibarını zedeliyor.

Dünyanın kendi kategorisinde en büyük teknesi The Last King’le geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin gündemine oturan, Kral Hasan lakaplı İncekum 307 Batı Botçular Kooperatif Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise yaşanan rezalete dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

“İSTERSE CUMHURBAŞKANI DUYSUN”

Toz toprak içinde turist ağırlamaktan bıkıp usandıklarını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Biz gemilere engelliler için tuvalet yaparken devletimiz bir yolu bile çok görüyor. Vallahi billahi utanıyorum. Sağ olsun her gelen yolu yapacağız dedi ancak kimse ilgilenmedi. Şimdi 500 kişiyle tura çıkacağız. Tozun toprağın içinde rezil kepaze olduk. Bu ülkeye böyle bir yol ve liman yakışıyorsa bir şey diyemem. Bir asfalt yapacak paramız yoksa bu ülke batmış demektir. Açık söylüyorum isterse Cumhurbaşkanı, isterse Kaymakam, Vali ve Bakanlar duysun. Öldükten sonra doğruyu söyleyecek halim yok.” dedi.

“GEREKİRSE PARASINI BİZ VERELİM”

Devlete her yıl bulundukları limanın, teknelerin parasını ödediklerini ve gerekirse asfalt parasını da verebileceklerini belirten Çavuşoğlu, “ Günde 40-50 otobüs buraya geliyor, burası bazen adeta otoparka dönüyor. Turistler yere ilk adımlarını attıklarında toz, toprak içinde kalıyor çamura batıyorlar. Böyle rezillik olmaz. Dünya'nın dört bir yanından gelen yabancılar ellerinde kameralarla canlı yayın yapıyorlar. Bu görüntülerde imajımıza leke sürüyor. Limana bir an önce el atılması lazım. Gerekirse cebimizden parasını çıkarıp biz verelim, bitsin bu çile” diye belirtti.

“HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Çavuşoğlu, “Ya turizmi bitirsinler ya da turizmcilerin sorunlarına el atıp zararlarını karşılasınlar. Hepsinden şikayetçiyim. Seçim zamanı herkes vaat veriyor, seçimi kazandıklarında her şeyi unutuyorlar. Bahaneleri de hazır neymiş başkanlar hasta. Başkan hastaysa onun yerine bakacak bir sürü insan var.” dedi.

“DEVLETİN YERİNE DEVLET SAHİP ÇIKSIN”

Ekonomik sıkıntıların bahane edilmesine oldukça tepki gösteren Çavuşoğlu, “Neymiş, asfalt yapacak paraları yokmuş. Biz bunları duymak istemiyoruz, çözüm istiyoruz. Devletin yerine vatandaş sahip çıkıyor ama elinden geldiği kadar. Biz istiyoruz ki devletin yerine devlet sahip çıksın.” ifadelerine verdi.