Alanya’nın sevilen, başarılı Kestel Mahallesi muhtarı Muhterem Şimşek, son zamanlarda Alanya gündeminde kendisiyle ilgili yapılan haberlerin asılsız ve altının boş olduğunu belirtti. Hakkını adli mercilerde arayacağını belirten Şimşek, bir kamuoyu açıklaması yayınladı. 

Muhtar Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde Alanya çevresinde devlete ait kamu arazilerinin işgalleriyle ilgili gelişmeleri gerek basın yoluyla gerekse biz muhtarlara gelen şikâyet dilekçeleriyle biliyor ve üzülerek öğreniyoruz. Ben Kestel Mahallesi Muhtarı Muhterem Şimşek olarak vatandaşlar tarafından işgal altına alınmış, tespit edilmiş kamu arazilerini Alanya Kaymakamlığı’mıza dilekçe ile bildirdim. Ayrıca ASAT’a bağlı Dimçayı bölgesinde bulunan su havzası alanının bir bölümünün işgal edildiği duyumları karşısında ASAT yetkililerine gerekli şikâyetleri yaptım.

Ancak Alanya’da bazı basın kuruşları şahsımı rencide edici yayınlar yaparak, “Dimçayı bölgesindeki kamu arazilerinin işgal olaylarının perde arkasında Kestel Muhtarı Muhterem Şimşek var. Dimçayı kenarında bulunan piknik alanında yapılaşmaya göz yumduğu gibi işgalciler arasında yaşanan sınır kavgalarında olay yerine gelerek kamuya ait araziyi kendi tapulu malıymış gibi işgalcilere sınırları gösteriyor” şeklindeki ifadelerle sanki bu yerleri ben veriyormuşum gibi beni zan altına bırakıyorlar.

Ayrıca şahsım ve kurumum adına sosyal medyada açılan fake(sahte) hesaplar olduğunu ve basın/medya üzerinden tarafıma bir algı operasyonu yapıldığını biliyorum. Muhtar olarak benim böyle bir yetkim ya da gücüm yok. Şahsım ve Kestel Mahallemle alakalı çok çirkin yalan iftiralar attılar. Konu hakkında bilip bilmeden, ellerinde delil ve belge olmadan iftira atanlara, rencide edici yayın yapan kurum, kuruluş ve ilgili kişiler karşısında adli mercilere suç duyurusunda bulunup, Yüce Türk adaleti nezdinde hakkımı arayacağım”