Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi  üyeleri kahvaltının ardından, down sendromlu çocukların çalıştığı işletmeleri ziyaret ettiler. Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi geçtiğimiz yıllarda “engelleri çalışarak kaldır” projesini hayata geçirmişti.

Projenin amacı; down sendromlu ve engelli bireylerin de çalışıp, çalışma hayatında başarılı olabileceklerini göstermek ve engelli bireyleri topluma kazandırmak, toplumunda onları fark etmesini sağlayarak, farkındalık oluşturmaktı.

Proje kapsamında downlu bireyler çeşitli işletmelerde hala iş hayatına devam ediyorlar. Konu ile ilgili açıklama yapan Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Emine Soykan, “Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesi ile işletmelerde çalışan downlu üyelerimizi ziyarette bulunduk. Onları çalışma ortamında gözlemledik. Projemiz amacına ulaşıyor. Onlarında çalışabileceklerini, iş hayatlarında başarılı olabileceklerini kanıtlamış olduk. Bu konuda hassas davranan, destek olan işletmelere teşekkür ediyoruz.” dedi