Ürkmezer’in mesajı şu şekilde:

“Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921´de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını anlatan, en zorlu günlerde millete cesaret ve moral kaynağı olan İstiklal Marşı en kıymetli ortak değerlerimizdendir. Milletimizde var olan azim, kararlılık ve kahramanlık da en parlak şekilde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde kendini bulmuştur. Gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı en zor günlerde aziz milletimize dayanma ve kararlılık azmi ve heyecanı vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum”