HABER - Gazete ALANYA

Gazete Alanya’nın gündeme getirdiği Oba Kapalı Spor Salonu’yla ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde yatırım incelemesi için düzenlenen geziyle Oba Kapalı Spor Salonu’nun inşaat bölgesine ziyaret gerçekleştirmişti. Maliyetinin 100 milyon TL’yi bulması düşünülen projenin yapımı ise jandarmanın sorumluluk alanında kaldığı için ekipler tarafından durdurulmuştu. Başkan Yücel’i de şaşırtan jandarma ekipleri bununla da kalmayıp, aldıkları şikayet üzerine inşaatta çalışmakta olan 3 beton mikserine de ayrı ayrı 20 bin TL’lik ceza kesti.

ALANYA’DA BETONA KARŞI ÇOK SAYIDA İMZA

Gülçin Aktürk Aydoğan isimli bir vatandaşın kısa süre önce online değişim platformu Change.org üzerinden başlattığı kampanya ile Oba Spor Kompleksi yapımının durdurulması için imza toplanmaya başlandı. Kısa sürede çok sayıda imzanın toplandığı kampanyada Oba Mahallesi’nde bölgenin en büyük park alanının gasp edildiği ve beton yığınına dönüştürüldüğü vurgulandı.

BELEDİYE USULSÜZ İŞ Mİ YAPIYOR?

“Dört bir yanı konut olan, daracık yolları olan 6 dönümlük park alanımıza ‘Dev bir Spor Kompleksi’ sıkıştırılmıştır. Belediyemiz, mahallelinin taleplerine kulağını tıkamış, kendi menfaatini, halkın yararının önüne geçirmiştir” ifadelerinin yer aldığı kampanyada söz konusu yapının izin verilen yapılaşma şartlarını aştığı için davalık olduğu bile iddia edildi.

SİZDE İMZALAYABİLİRSİNİZ

“Park alanlarına sahip çık” sloganıyla destek bekleyen kampanyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.change.org/p/alanya-oba-mahallesi-park-alanlar%C4%B1m%C4%B1za-sahip-%C3%A7%C4%B1kal%C4%B1m-alanyabld-ademmuratyucel-antalyabb