Alanya İlçe Müftülüğüne bağlı Alış Camii’nde hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Alış Camii İmam Hatibi Süleyman Coşkun, cami cemaatinin de destek verdiği "iyilik" hareketiyle ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

"Vakit İyilik Vakti" diyerek veren el ile alan el arasında köprü olan din görevlisi Coşkun, camide oluşturduğu "iyilik mutfağı" ile ihtiyaç sahiplerine yemek ikramında bulunuyor. Hayırseverlerin desteği ile camide kaynayan 'iyilik' tencereleri, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Camiye gelemeyen ihtiyaç sahipleri için camide hazırlanan yemekler evlerine teslim ediliyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek yemek ikram eden İmam Hatip Coşkun, kendisine ulaşmaları halinde yemek ikramını evlerine kadar götürdüğünü belirtiyor.

RAMAZANDA HERGÜN İFTAR SOFRASI

Coşkun, "İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz yanlarında getirmiş oldukları saklama kaplarına yemeklerini alabiliyor. Yemek yapma imkânı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Bu vesileyle Yüce Rabbimizden hayır sahibi kardeşlerimizin yapmış olduğu hayırlarını kabul etmesini temenni ediyor, bu yardım çalışmalarına destek veren hayır sahiplerine ve tüm görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. Cuma günleri öğleden sonra ihtiyaç sahiplerine yemek ikramı yapılan Alış Camii'nde, 2021 yılı Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofrası kurulacağı belirtildi.