HABER - Muammer SOYLU

Musa Özdemir’in Başkanlığını yürüttüğü eski Belediyesi şuan Tosmur Mahallesi bu kez de 1/5000 Nazım imar planında ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı iptali ile gündeme geldi. 2014 yılında M. Ö isimli bir şahıs 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu gerekçe göstererek imar iptali için dava açtı. Aynı vatandaş bu kez 2015 yılında Tosmur’da ki dini tesis imar planı değişikliği için tekrar açtığı emsale itiraz davasını kazanarak, Antalya 2. İdare Mahkemesi, 2015- 2019 tarihleri arasındaki 1/1000 ve 1/500’lik planları haklı buldu ve yürütmeyi durdurdu.

VATANDAŞ MAĞDUR

Antalya 2. İdare Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından Tosmur’a yatırım yapacak iş adamları ile yatırımcılar mağdur oldu. Eski Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir’e ait Diamond Hill Resort Hotel yanındaki kendi arsasına inşaat yapmaya hazırlanan İşadamı Hasan Özdemir, 1/5000 Nazım imar planında ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı iptali şok olurken, 1 hafta önce inşaata başlamak için getirdiği iş makinalarını geri götürmek zorunda kaldı.

RUHSAT VE İSKAN VERİLMEYECEK, SUÇLU BAŞKAN YÜCEL

Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin kararıyla Alanya Belediyesi Tosmur’da devam eden inşaat yapı ve tadilat uygulamalarını 20.11.2019 tarihi itibaren durdurdu. İnşaat ruhsatı talep eden yatırımcı ve vatandaşlara Alanya Belediyesi’nce sahiplerine geri iade edildi. Öte yandan görüşlerini aldığımız şehir plancı ve imar planı uzmanları Tosmur Mahallesi İmar planı iptalinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in iyi niyetinden dolayı kabahati olduğunu ifade ettiler. 2577 İdari Yargılama Usulü Kanununun 7. Maddesinde 60 gün içinde dava açma hakkı olduğunu şikayetçi M. Ö isimli vatandaşın elinde Alanya Belediyesi ileride ‘Dava açmayacağım’ şeklinde bir dilekçe almalarını gerektiği görüşüne vardı.