HABER - Gazete ALANYA

Akademisyen ve yazar Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında “O imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanarak okulları, kurumları, camiaları yaftalamıştı. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Milletinin tarihine, örfüne, adetlerine, değerlerine yabancı olan ve kendine ait vasıflarla imam hatip mezunlarını itham eden Erol Mütercimler denen sözde akademisyeni kınıyorum” dedi.

“DERİN BİR CEHALET ÖRNEĞİ”

İmam hatiplere dil uzatılmasının kabul edilemez olduğunu ve büyük bir cehaletin örneği olduğunu ifade eden İlhan, “Hâlbuki şimdiye kadar hiçbir sapığın mesleği, görevi ne olursa olsun okuduğu okul gündem olmamıştır. Ülkemize, vatanımıza ihanet eden bütün örgütlerin elebaşıları ve piyonlarının da mezun olduğu okullar vardır. Ancak bunların mezun olduğu okullar kınanmamıştır. Kaldı ki gündeme taşınan bu cahil, istismarcı, ahlak yoksunu kişiler imam hatip mezunu olmadıkları gibi hiçbir eğitimi de olmayanlardır.

“GURUR DUYUYORUM”

Vatanını, milletini seven her okul mezunu gibi imam hatip mezunları da vatanına, milletine en hayırlı hizmetleri yaptılar ve yapacaklardır. Onun için babam İmam Hatip mezunu ben imam hatip mezunu kardeşlerim imam hatip mezunu, çocuklarım imam hatip mezunu ve imam hatipte okuyorlar. Hepimiz imam hatipli olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerine verdi.