1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldı. Mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil 91,56 TL ödenecek. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

DOĞALGAZA DA ZAM YAPILDI

Elektriğin ardından, doğalgaz fiyatlarına da zam yapıldı. Zam oranı, konut aboneleri tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20, elektrik üretim santralleri tarifesine ise yüzde 20,2 oldu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Zam üstüne zam. Millet bıktı" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Temmuz'da Türkiye ekonomisi şahlanacak" açıklamasını hatırlatarak, "Yurttaşının aklıyla bu kadar çok alay eden, başka bir hükümet dünya üzerinde yok" yorumunu yaptı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Her ay yaptıkları doğal gaz zammı yetmiyormuş gibi elektriğe yine %15 zam yaptılar" diyerek, "İktidar sanki yemin etmiş söke söke vatandaşın varını yoğunu alacak" paylaşımını yaptı.