Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Halit Yeni, 3 büyük organizasyon düzenleyeceklerini duyurdu. Yeni, “Bilindiği üzere kuruluşumuzdan bu yana üyelerimize, mesleğimize ve sektöre yönelik her biri farklı başlıklar altında farklı konularla 158 eğitim semineri, eğitim gezileri, kat hizmetlerinde istihdam projeleri ve housekeeping olimpiyatları gibi birçok faaliyetin yanı sıra, 8 yıldan bu yana her yıl kat şefliği kursları düzenliyoruz. Sezonun kapanmasıyla birlikte 3 büyük organizasyonla gerek sektöre, gerek ise camiamıza hizmet etmeye, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

KAT ŞEFLİĞİ KURSU BAŞLIYOR

1 Aralık’ta HOTED 9. Kat Şefliği Kursu’nu başlatacaklarını açıklayan Yeni, “2006 yılından bu yana mesleğimiz, Alanya’mız, meslektaşlarımız ve ülke turizmimizin geleceği için daha kaliteli, bilinçli, verimli, donanımlı hizmet verilebilmesi adına, üyelerimiz başta olmak üzere, geriden gelen, housekeeping mesleğini tercih etmiş ve edecek olan kardeşlerimize yönelik, eğitim, etkinlik ve faaliyetlerimize, kuruluşumuzun amaç ve hedefleri doğrultusunda en üst seviyeden devam ediyoruz. Yaklaşık 45 gün sürecek olan kat şefliği kurslarımızı 1 Aralık itibariyle başlatıyoruz. Bilindiği üzere her yıl düzenli olarak kat şefliği kursları gerçekleştiriyoruz. HOTED Akademi Başkanımız Sema Yörütür’ün başkanlığındaki HOTED Akademi Eğitim Komitemizle, yeni neslin önünü açmak ve kalifiye eleman yetiştirmek adına gerçekleştirdiğimiz mesleki eğitimlerimize her yıl 25 ila 35 kişi arasında değişen kursiyerlerimiz katılıyor. Kursumuz yaklaşık bir buçuk ay sürüyor. Kursiyerler akabinde bir süre uygulamalı eğitimlere geçiliyor ve işledikleri konularla ilgili sınava tabi tutuluyor. Başarılı olan kardeşlerimizi eleman açığı olan üyelerimizin otellerine yönlendirerek, hem istihdama katkı sağlıyoruz hem de otellerimizle koordine olarak kalifiye eleman açıklarının kapanmasına vesile oluyoruz. Hiç şüphe yok ki, amacımız ülkemiz ve bölgemiz turizmine sahip çıkıp, sektöre kalifiye personel kazandırma konusunda katkı sağlamak. Kat şefliği kurslarımıza katılmak isteyen emekçi kardeşlerimizin 30 Kasım tarihine kadar 0537 596 41 74 numaralı telefondan HOTED Akademi Başkanımız Sema Yörütür'e ulaşarak, detaylı bilgi ve kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.

YENİ’DEN EĞİTİM SEMİNERİNE DAVET

Eğitim seminerleri hakkında da açıklama yapan Yeni,  “Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz 159. eğitim seminerimizi değerli çözüm ortaklarımızdan Uğur Halı Yıkama Fabrikası’nın destek ve katkılarıyla 24 Aralık’ta saat 13.30'da Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde bulunan Selene Beach Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Seminere tüm üye ve meslektaşlarımız davetli” ifadelerini kullandı.

“HOUSEKEEPİNG OLİMPİYATLARI KAYITLARI DEVAM EDİYOR”

17-20 Ocak 2023'te ‘33. Antalya Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı’nda 9. HOTED Uluslararası Housekeeping Olimpiyatları’nı gerçekleştireceklerini söyleyen Yeni, “Türkiye'nin en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarı olma özelliğine sahip ve housekeeping camiasının buluşma noktası olarak gördüğümüz, 90'a yakın ülkenin, 400'e yakın en iyilerin yer aldığı bu büyük fuarda gerçekleştireceğimiz Housekeeping Olimpiyatları’mızla sektöre yeni yüzler kazandırmak ve housekeepıng mesleği adına farkındalık yaratmak birinci hedefimiz. Otellerimizin ve okullarımızın katılacağı yarışmalarımızın kayıtları devam ediyor. Katılım formu ve detaylar www.hotedalanya.org.tr resmi web sitemizden yayınlandı” dedi.