Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Genel Kurulu, 13 Ocak'ta yapılacak. 'Özü sözü bir' sloganıyla yola çıkan ALESO Başkan Adayı Harun Gökçe, bir yandan üyeleri ziyaret ederken, bir yandan da projelerini tanıtıyor. Projelerini içeren kitapçığını Okurcalar'dan, Aydap'a, Alanya merkezden Karapınar'a kadar tüm Alanya'nın her yerindeki üyelerine ulaştıran Gökçe, "Biz esnafa verdiğimiz her sözü tutacağız. Alanya'nın en büyük ikinci odası ALESO'dur. Bugün bizim Odamızın bir Hizmet Binası yoksa bu bizim en büyük ayıbımızdan da birisidir. Göreve seçildiğimiz 6 aylık sürede ALESO'ya 1500 metrekare arsa alıp, bu arsa üzerine kendi binamızı inşa ettireceğiz. Bu projemizde düğün salonu, restoran ve eğitim salonları da bulunacak" dedi. 
'Biz üyemizin ayağına gideceğiz'
Gökçe, "Projelerimizden birisi de Ahilik Haftası'nı Alanya'da kutlamak. Bugün Kırşehir başta olmak üzere 81 İl'imizde kutlanan Ahilik Haftası'nı Alanya'da kutlamayı planlıyoruz. Fuar organizasyonları da düzenleyerek, esnafımızın gelişen teknolojilere ayak uydurmasını sağlayacağız. Tarihi ve kültür gezileri düzenleyerek, üyelerimizin de Türkiye'deki tarihi ve kültür alanlarnı görmelerini de bizzat sağlayacağız. Her Ramazan ayında iftar yemekleri düzenleyeceğiz, üyelerimizin kaynaşma ve dayanışmasına öncülük edeceğiz. Odamıza da bir çekici alıp, aracıyla yolda kalan üyelerimizin imdadına yetişeceğiz. Odamıza mobil bir araç alarak, evrak için odaya gelen her üyenin ayağına biz gideceğiz" diye konuştu. 
'Her sorunu bir telefonla çözeceğiz'
Gökçe sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yakınını kaybeden her üyenin yanında olacağız. Cenaze çadırından, çay hizmetine kadar hertürlü ihtiyacını biz karşılayacağız. Yani yakınını kaybeden üyemizin acısına ortak olacağız. Seyyar tezgah kurarak, üyelerimize maddi zarar veren insanlarla da etkin mücadele edeceğiz. Alanyamız bir tatil yöresidir. Her üyemizin en az bir yabancı dil bilmesi için kış dönemlerinde kurslar düzenleyeceğiz ve en az bir yabancı dil bilmesini sağlayacağız. Personel sorununu çözmek içinde kalıcı çözümler üreteceğiz. Esnafımızın dükkanlarını da yenilemesi için maddi yönden katkı sunacağız. Alo Çözüm Hattı kurarak, üyelerimizin yaşadıkları her sorunu odamıza bildirmesini de sağlayıp, sorunların çözümü noktasında hertürlü kolaylığı sağlayacağız. Üniversitede okuyan üyelerimizin çocukları için burs ücreti, askerliğe giden üyemize de asker ücreti vereceğiz. Üyelerimizin akaryakıtı indirimli kullanması için akaryakıt istasyonları ile de anlaşmalar yapacağız. Üyelerimizin davalarının takibi için hukuk bürosuyla anlaşma yaparak, mağduriyet yaşamalarının da önüne set çekeceğiz. Sağlık konusunda üyelerimizin özel hastanelerden indirimli muayne olmaları içinde anlaşmalar yapacağız. Her yıl halı saha turnuvası düzenleyeceğiz. Bu projeleri esnafımız için hazırladık. Esnafımız bize Genel Kurul'da yetki verirse ki, vereceklerine de inanıyorum. 13 Ocak'tan itibaren bu projelerimizi 4 yıllık görev süremizde hizmete geçireceğiz. Eğer biz 4 yıllık sürede verdiğimiz bu projeleri hizmete katamazsak üyelerimiz bir daha bize oy vermesin."