Özel Haber - Yüksel SOYLU

Alanya’da turistlerin ve yerli halkın sıklıkla tercih ettiği bazı büyük mağazalar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı unuttu.  Küçük esnafın dükkanlarını bayraklarla donattığı bu kutlu günde, çok sayıda ziyaretçiyle dolup tasan büyük mağazaların bu günü unutarak bayrak asmaması büyük tepki çekti. Vatandaşlar Türkiye’nin temellerinin atıldığı bu güzel günde bir Türk Bayrağı asmayan mağazalara tepki göstererek “Yılbaşını unutmazlar ama 30 Ağustos’u es geçerler. Yapılan yanlış ve ayıptır.” dediler.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Alanya’daki tüm esnafların bayrak asması için başlattığı çalışma ve Gazete Alanya’nın ses getiren “Alanya’daki büyük mağazalar Zafer Bayramı’nı umursamadı” başlıklı haberinin ardından mağazalar yaptıkları yanlışın farkına vardı. LC Waikiki, Ambar ve LTB’nin de içinde bulunmuş olduğu bu büyük mağazalar, ön taraftaki vitrinlerinden görülebilecek şekilde birer Türk bayrağı asarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı önem verdiklerini gösterdi.

“BİZİM BAYRAĞIMIZ ASILIYDI”

Oluşan tepkilerden sonra açıklama yapan LTB mağaza müdürü Murat Doğan, mağazalarında zaten bir bayrağın asılı olduğu belirtti. Doğan, “Bizim yapılan haber ve tepkilerden önce asılı bir bayrağımız vardı. Yalnız vitrinde olduğu için biraz küçük kalmış. Sanırsam fotoğraf çeken arkadaşlar fark etmemişler.” diyerek 30 Ağustos bayramına duyarsız kalmadıklarını belirtti.