Bugün öğle saatlerinde Alanya’nın tarafsız ve her gün artış gösteren takipçi sayısı ile vatandaşın gözü kulağı olan Gazete Alanya haber merkezine ilginç bir ihbar geldi. İsminin saklı kalmasını isteyen bir doğaseverin ihbarından yola çıkan Gazete Alanya haber ekibi Alanya'nın tanınmış firmalarından Göçmentürk’e ait olan Sea Star Hotel’in sahil katliamına tanık oldu.

Daha önce Okurcalar’dan Demirtaş’a kadar işletme sahiplerinin kafasına göre denize kepçe sokarak yaptıkları sahil katliamına bu kez de Elikesik Kavşağı Ulaş Mevkii yer alan Sea Star Hotel'de ortak oldu. Yaptığımız araştırma neticesinde Sea Star yetkililerinin denize iki kepçe sokarak doğa katliamı yaptığı ortaya çıktı. Bu duruma vatandaşlar aşırı derecede tepki gösterirken, Alanya’yı yöneten gerek siyasi partilerin gerekse MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sessiz kalması vatandaşları çileden çıkardı.

ÇAKAL ADASIDA ZARAR GÖRECEK

Öte yandan sahilden 100 metre açıkta yer alan ve Alanya’ya giriş yapanların üzerinde bulunan Türk bayrağı ile dikkatini çeken sit alanı konumundaki Çakal Adası'nın bu yapılaşma ile zarar göreceği ifade edildi.

KIYI KANUNU NE DİYOR?

Madde 6: Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.