HABER - Gazete ALANYA

Alanya’da her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti taşıyan Alanya Teleferik, 1 Mart tarihinde kapılarını tekrar açacak. Alanya’da teleferik ücretlerinin çok pahalı olmasından yakınan dar gelirli ailelerin çocukları ise zenginleri sadece izlemekle yetiniyor. 2021 yılında gidiş-dönüş biletinin 33 TL’ye çıkartıldığı Alanya Teleferik hizmetinin ucuzlatılması gerektiğine dikkat çeken Özgür Mülazımoğlu, çocuklar için belediyeye bir öneride bulundu.

“Dar gelirli ailelerin çocuklarını yılda bir kez mutlu edelim” diyen Mülazımoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Alanya'da çok sayıda dar gelirli aile var. Binlerce çocuğumuz yıllardır teleferikle kaleye çıkan özellikle yabancı çocukları izlemekle yetiniyor. Bu binlerce çocuk muhtemelen bu kentte büyüyüp belki de bu ülke için canını feda edecek ama bir kez olsun bu deneyimi yasayamayacak. Belediyemizin katkılarıyla işletme şirketini ikna edip en azından bir gün belirleyip bu kentin dar gelirli çocuklarını her yıl bir kez olsun mutlu etmek hem bu çocukların kalbini ısıtacak hem de bu küçük iyilik belki de başımızdaki büyük belanın def edilmesine vesile olacaktır”

2021 YILININ TELEFERİK TARİFESİ

1 Mart tarihinden itibaren hafta içi: 10:00-18:00, hafta sonu: 11:00-19:00 saatleri arasında faaliyet gösterecek Alanya Teleferik'in fiyat tarifesi:

GİDİŞ-DÖNÜŞ 33 TL

TEK YÖN TAM 26 TL

ÖĞRENCİ GİDİŞ-DÖNÜŞ 20 TL

TEK YÖN ÖĞRENCİ 17 TL

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİSİKLET 42 TL

TEK YÖN BİSİKLET 33 TL

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ

GİDİŞ DÖNÜŞ ÜCRETSİZ