HABER- Yüksel SOYLU

Alanya’da bir zamanlar öğretmenlik yapan Fatih ve Figen Yazan çifti, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Türkiye’nin birçok il ve ilçesi ile Alanya’dan yüzlerce kutlama tebrik mesajları almalarından dolayı son derece duygu dolu anlar yaşadılar. Bazı öğrencileri ise bizzat Fatih Yazan ve Eşi Figen Yazan öğretmenlerini ziyaret ederek çiçek taktim ettiler, eski günleri andılar.

Bu durum karşısında çok duygulanan ve sevinen Yazan ailesi günün anısına sosyal medyadan şunları ifade etti:

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR

Diyen düşüncenin ışığında, Vatanına ve bayrağına bağlı, Dedem fıkıh alimi, babam Köy enstitüsü mezunu büyüklerimin hamuruyla binlerce öğrenci yetiştirdim. Ne biliyorsam onu öğrettim. Hava yağışlıydı, gelenimiz az olur dedik, ziyaretlerden nefes alamadık ne Mutlu bize adeta yağmur gibi yağdılar, görev yaptığımız yerlerden telefon veya burada çalışanlar arkadaşları adına ziyarete geldiler. Sivas’tan ve Alanya’dan, Sanırım, İYİKİ ÖĞRETMEN OLMUŞUM, dedirten sözün kaynağı bu bitmeyen sevgi. Daha günümü kutlayan birçok öğrencim ve arkadaşıma yetişemedim, gün ve gün hepsini cevaplayacağım. Hapsinize buradan ayrı ayrı teşekkür ederim.

Siyasilerin çok önemsemediği yerde, öğretmenin gerçek sahibi bu milletin ilgisi her daim bu toplumu daha güçlü kılacaktır. Onların attığı silah yüz metrede etkili, bizim silahımız 50 yıl. Yoksa kaç yıl sonra bu ilgi olur mu? İstanbul’dan öğrencim arıyor, diyor ki, her gün aklımızdasınız, bugün yarın ararız diyor, 24 Kasım sizi aramamıza vesile oluyor, daima aklında olduğum öğrencilerim, sizde daima benim kalbimdesiniz. Bizdeki kalp biliyorsunuz Candır. Canlar ölesi değil.