HABER – Yüksel SOYLU

Alanya’nın başarılı Kestel Muhtarı Muhterem Şimşek, Alanya’nın ünlü Gökbel Yaylası’na giderek vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlardan aldığı geri dönüşleri değerlendiren Şimşek, en büyük problemin elektrik olduğu dile getirdi.

ÇÖZERSE BAŞKAN ÇÖZER

Vatandaşların Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den yardım istediğini belirterek Şimşek, “İki gündür Gökbel yaylasındayım, vatandaşlardan dinlediğim en büyük sıkıntı elektrik oldu. Yaylacılar elektrik olmayınca kesintilerden dolayı sulama yapamadıklarını, sebze ve meyvelerinin kuruduklarını belirttiler. Adem Murat Yücel başkanımızdan yardım istiyorlar vatandaşlar bu sorunu çözerse sayın başkanımız çözer diyorlar.” dedi.

ADETA ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Gazete Alanya’ya gelen ihbarlar üzerine Gökbel Yaylası’nın merkez camisi etrafında her tarafın çöplük içinde olduğu öğrenildi. Caminin dış duvarlarının zarar gördüğü belirtilirken kuruyan ağaçlar ile bakıma muhtaç alanın adeta sahipsiz kaldığı görüldü.

CAMİNİN YANINDA ALKOL ALIP ATEŞ EDİYORLAR

Hüseyin Çetin isimli bir başka vatandaş ise insanların kafa dinlemek için yaylaya gittiklerini ancak çok fazla silah atışı yapıldığını belirterek isyan etti. Cami etrafında içki içildiğine de değinen Çetin, “Cami etrafında içki içip alkol alanlar biraz kafayı yapınca efkarlanıp gece saatlerinde silahını çıkarıp saatlerce ateş ederek güzide yaylamızın havasını bozuyorlar. Bununla kalmayıp zıkkımlandıkları içki şişelerini kırarak doğa katliamı yapıyorlar. Yani güvenlik zorunlu olduğu gibi, temizlik görevlisi de şart bence. Büyük başkan Yücel dilerse bir selamla bu sorunlar anında hallolur. Elektrik kesilmeleri, su sıkıntısı gerçeği, hakikaten ilk plana alınmalı.” dedi.

HANE SAYISI ARTTI, HATLAR YETERSİZ KALDI

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan yaptığı açıklamada hane sayısının artması ile mevcut hatların yetersiz kaldığına dikkat çekti. CLK yetkilileri ile görüşüldüğünü ve en kısa sürede problemlerin çözüleceğini belirten Erdoğan, “Hane sayısı fazla olunca trafolar kaldırmıyor ve devamlı arıza veriyor. Proje çalışması yapılmış olup en kısa sürede Gökbel yaylamızın elektrik sorunu kalmayacaktır. Başta Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat YÜCEL ve Clk Akdeniz bölge koordinatörü Emin Şekeroğlu’na çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.” dedi.