Tüm mahallelerde araç trafiğini kesintisiz hale getirmek için projeler gerçekleştiren Alanya Belediyesi, Demirtaş Köprüsünü de yenileyerek bölgedeki trafiği rahat ve güvenli hale getirdi.

Demirtaş Köprüsünün, mahalle ziyaretlerinde vatandaşların taleplerinin hizmete dönüşmesi noktasında sayısız yatırımlardan birisi olduğununa vurgu yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Demirtaş halkı, köprüden ulaşımı sağlayan öğrenciler ve çevre mahalleliler tehlikeyle karşı karşıyaydı. Vatandaşlarımız bize bu taleplerini ilettiler. Bizde ilgili birimlerimizle inceleme başlattık. Gerekli aşamaların ardından tek aracın geçtiği ve çökmek üzere olan köprünün yerine daha modern bir köprüyü inşa ettik. Şu an köprünün iki tarafının da yol bağlantılarını tamamladık. Sıcak asfaltın ardından ulaşıma açacağız. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

2010 yılında yaşanan sel felaketinin ardından kısmi olarak çökme oluşan eski köprünün yerine inşa edilen Yenidamlar Köprüsü, Demirtaş, Seki, İshaklı, İspatlı ve Aliefendi'de yaşayan vatandaşlar tarafından kullanılıyor.