Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nce, uygulama projeleri başlatılan Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar yüksek hızlı tren hattına ek olarak Isparta- Burdur- Antalya yüksek hızlı tren projesinde güzergah belirlenmesinin ardından Antalya gündeminde uzun yıllardır konuşulan yüksek hızlı tren projesi merakla bekleniyordu. Dün yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kongresinde Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından müjdelenen Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesi ile ilgili Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi, Şehir Plancısı Erkan Demirci yetkililere soru yöneltti.

"BİLGİLENDİRME İSTİYORUM"

Konuyla ilgili Demirci, “Duyduğumuzda Kapadokya'yı, Antalya ve Alanya'ya bağlayacağı hayaliyle sevindiğimiz ve dün yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kongresinde dış işleri bakanımızca müjdelenen Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesinin Alanya ve hatta Gazipaşa Havalimanı bağlantısının olup olmadığı konusunda yetkili kurumlar ya da kişilerce Alanya kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ANTALYA-ALANYA ARASI 45 DAKİKAYA DÜŞECEK

Hızlı trenler genelde konvansiyonel eski sistemle döşenmiş olan raylarda 200 km/s altında, yüksek hıza uygun hızlı tren raylarında ise 200 km/s üzeri hızında seyahat edebilme imkanı sunuyor. Eğer Antalya-Alanya arasında bir hızlı tren hattı kurulursa aradaki mesafe 45 dakikaya kadar düşecek.