Alanya Halı Sahacılar Derneği Başkanı Faruk Atalay imzalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pandemi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık alanında ve ekonomide çok önemli sorunlar ve dolayısıyla sıkıntılar üretmeye devam etmektedir. Hükümetimiz, devletimizin bekasını da doğrudan etkileyen ve ciddi sonuçlar doğuran bu yaşamsal tehdidi, kontrol altında tutmak ve asgari düzeye indirmek için ciddi önlemler almaktadır. Bizler halı saha işletmecileri olarak, devletimizin bu çok önemli ve değerli bulduğumuz gayretlerini destekliyor ve içtenlikle takdir ediyoruz.

Ancak alınan önlemlerin getirdiği mali yükün, ticari ve ekonomik faaliyet içindeki kurum ve kuruluşlar arasında dengeli ve adil paylaştırılmasında gözden kaçırılan can yakıcı hususların olduğunu da görmekte ve bundan ciddi şekilde etkilenmekteyiz. Mesela kapalı mekanlarda ticari ve ekonomik faaliyet gösteren ve bulaş riski yüksek olan yerler açık tutulurken, bizim gibi açık alanda hizmet veren ve bulaş riski oldukça düşük olan halı saha işletmeleri, yasak kapsamına sokulmaktadır. Başından bu yana geçen Pandemi süresince çok kısa bir dönem hariç olmak üzere, hep faaliyetten men edildik ve kapalı tutulduk. Bu süreçte devletimizin sağladığı yardımlar, bir aylık kira giderlerimizi dahi karşılayamamıştır. Elbette devletimiz imkanları dahilinde mağduriyetimizi gidermeye çalışmıştır. Buna müteşekkiriz. Ancak ne devletimizin haklı olarak bütün ekonomik ihtiyaçlarımızı karşılaması mümkündür, ne de bizim büyük emeklerle sağlanan bu sembolik yardımlarla ayakta durmamız mümkündür.

Hükümetimizin toplum sağlığını korumadaki hassasiyetini ve uygulamalarını paylaşıyor ve takdir ediyoruz. Milletimizin sağlığı ve devletimizin menfaatleri için kapalı kalmamız gerekiyorsa, bunu saygı ve anlayışla karşılarız. Ancak uygulamalar konusunda bizlerin de ticari hak ve menfaatlerimizin eşit şartlarda korunmasını ve gözetilmesini bekliyoruz. Biz halı saha işletmecilerini de bu sıkıntılı ekonomik süreçte belli kurallara bağlansa da çalışma izni verilmesini önemle talep ediyoruz. Çünkü bizlerin de bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz, okuyan çocuklarımız, yardıma muhtaç anne-baba ve istihdam ettiğimiz çalışanlarımız var.

Bu nedenle pandeminin bulaş bakımından en az risk taşıdığı halı sahalarımızın ivedilikle açılmasını istiyoruz. Çünkü ekonomik bakımdan son derece ağır taşınamaz bir yükün altında ezilmekteyiz. Başka bir gelir kaynağımız da olmadığından artık dayanacak gücümüz de kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimizi ve feryadımızı duyacağını ve bu ciddi ve hayatı sorunumuzu çözeceğini kuvvetle umut ediyor ve bekliyoruz”