Sertkaya neden böyle bir etkinliğin yapıldığına dair şunları söyledi; “Doğu Akdeniz’deki mücadele giderek kızışmaktadır. Yeni kaynaklar bulundukça mücadele daha da sertleşecektir. Türkiye’nin de bu mücadeleden kaçamayacağını gösteren emareler mevcuttur. Ülkemiz kararlılığını göstermektedir. Türkiye sık sık Deniz Kuvvetleri unsurlarını da kullanarak, başka ülkelerin tartışmalı alanlarda başlatılmak istenen araştırma faaliyetlerini engellemektedir. Batı dünyası bu alanda fütursuz olarak Türkiye’nin hak ve çıkarlarını yok saymaktadır. Avrupa Birliği’nin (AB) bütün Türkiye ilerleme raporlarında, ülkemiz, Doğu Akdeniz’de haksız olarak suçlanmaktadır.

Doğu Akdeniz, diğer sahildar ülkeler tarafından adeta hedef alınırken, genellikle tepki göstermekde geç kalınmıştır. Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Münhasır Egemenlik Bölgesi ilan etmemesi, diğer sahildar ülkeleri cesaretlendirmiş, Türkiye’nin muhtemel Mavi Vatanını da ihlal eden anlaşmalar imzalanmıştır.

İçinden çıkılmaz bu durumların halkımıza tüm yönleri ile bilgilendirmeleri için yetkin iki konuğumuz Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel’i Alanya’mıza davet ettik. Tüm halkımızı 26 Ocak 2019 Cumartesi Günü Palm-Beach Damlataş Restaurant da saat 17.00 da başlayacak olan Söyleşi ve Dayanışma Yemeğimize davet ediyoruz. Ayrıntılı bilgi ve bu dayanışmaya destekleriniz için iletişim numaramız 0 535 611 61 72"