Karadağ, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmalarına yapılan eleştirilere yanıt vermek istediğini belirterek ”Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, biliyorsunuz zorlu bir tedavi süreci atlattı. Ancak kendisi bir Antalya aşığıdır ve 23 yıl Antalya’ya zaten hizmet etmiştir.  Muhittin Böcek halkın iradesi ile seçilmiştir. Eleştiri elbet olacaktır ama bu iradeye karşı çıkılamaz. 2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası sonrası Sayın Türel Alanya’mıza ne yapmıştır? Önce bir bunu sormak lazım. Bir doğalgaz gelecekti ama hala başlamadı bile. Bir çevre yolu projesi vardı 2019 yılında bitmesi gerekirken, hala devam ediyor. Bütün bunların üzerinde şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız büyük projeleri bitirme aşamasında. Bütün bu saldırıların altında yatan ise mevcut siyasi iktidarın yönetememesidir” dedi.

Karadağ’ın ardından konuşan Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci “önce ne yapmadık” diyerek sözlerine başladı ve “Biz Alanya’nın gelirlerine el koymadık. Caddelerine el koymadık. Mesire yerlerine el koymadık. Alanya Belediyesi ile farklı siyasi görüşe rağmen gerginlik yaratmadık uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Alanya Belediyesi zaten kendi başına her şeyi halledebilecek bir güce sahiptir” dedi.

2 yıldır borç ödemeye çalıştıklarını belirten Erkan Demirci, “Türkiye’nin en borçlu yedinci belediyesi konumundayız. Borcun büyük bir kısmı dövizle. 1 yıldır yaşanan pandemi süreci ve başkanımızın hastalığı bizi biraz engellese de bunlara rağmen iyi bir dönem geçirdik. Hasan Bey tarafından başlayan yapılan bir toptancı hali projesi vardı. Biz devraldığımızda yüzde 30 civarındaydı. Şu anda yüzde 70 civarına geldi proje. Projede büyük yanlışlar ama devletin parası heba olmasın diye devam edelim dedik. İkinci olarak Katı Atık Bertaraf Tesisi yine Hasan Bey’in döneminde başlayan projeydi. Geçen dönemde bu bitirilemedi ama bizim dönemimizde bitirildi. Antalya Valiliği’nin başlattığı Gülevşen Camii var ve bizim için çok önemli bir yer. Bu yapının restorasyonu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Alanyaspor tesisleri ile ilgili bir duraklama yaptık ve bunu sebebi borçlarla ilgili önümüzü görmekti. Şimdi onları gördük ve çalışmalar yeniden başladı. Mezarlıklar Alanya’nın büyükşehir tarihinde belki de en iyi hizmet görüyor. Bunlar küçük belediyecilik işleri gibi ama daha önce hiç yapılmamıştı. Çok eksik yapılıyordu bu işler. Kırsal hizmetlerde özellikle yollarla ilgili bir takım çalışmalar yaptık. Aslında gönlümüzden daha fazlası geçiyor, daha yapılması lazım ama bütçe nedeniyle biraz sarktı umarım bu yıl onları da gerçekleştiririz. Bu konuda yaptıklarımızın bedeli toplam 7 Milyon Lira. Şu anda Sapadere bölgesinde bu yol çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

ASAT ile ilgili de konuşan Demirci, “Burada da içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve depo inşaatı gibi konular rutin olarak yapılıyor. 68 bin 895 km içme suyu hattı döşendi. 9 km’nin üzerinde 30 farklı mahalleye kanalizasyon hattı döşendi. 35 tane içme suyu deposunun bakım, onarımları yapıldı. 12 tane de devam eden yeni depo yapımı var. Konaklı Atık Su Arıtma Tesisi’nde koku ve ciddi anlamda tadilat gerektiren yapı sorunu vardı. Yaklaşık 12.5 milyon bir bedelle tesisin yenilenme çalışmaları devam ediyor. Tesisin kapasitesi de 2 katına çıkacak bu çalışmadan sonra. Yine Hasan Bey döneminden kalan Temiz Su Arıtma Tesisi projesini biz devraldık. DSİ’ye yapılan ödemeleri biz devraldık ve ödemelere başladık. Alanya bu proje sonrası tertemiz, pırıl pırıl bir suya kavuşacak. İnşallah performansımızı arttırarak bundan sonraki süreçte de Alanya’ya hizmet etmeye çalışacağız. Örneğin Eski Gazipaşa Caddesi’ne bisikletçilerin kullanacağı bir bisiklet yolu yapmak istiyoruz. Alanya Belediyesi de Yeşilöz’e kadar yolu getirirse hem profesyonel bisikletçiler hem de amatör bisikletçiler bu yolu kullanabilecek” ifadelerini kullandı.