Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Letonya’nın Bursa Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu ve Letonya’nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz da yer aldı.

ELFERTS; “BÖYLESİNE GÜZEL BİR MANZARAYI BIRAKIYORSANIZ ÖNCELİĞİNİZ HİZMETTİR”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Alanya’ya gelen Letonya’nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts başarılı çalışmaları için Başkan Yücel’i tebrik ederken şöyle konuştu; “Bu şehre her gelişimde daha da geliştiğini görüyorum. Önceki gelişimde yeni hizmet binanızdan bahsetmiştiniz. Böylesine güzel bir manzarayı bırakarak oraya taşınıyorsanız gerçekten önceliğiniz hizmettir.”

YÜCEL: “LETONYA İLE İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ GELİŞİYOR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Letonya Büyükelçisi Elferts’e ziyareti için teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediyesi olarak her geçen gün gelişmeye devam ediyoruz. Yeni hizmet binamızla birlikte bu şehrin en önemli sembolü olacak meydan projemizi hayata geçireceğiz. Letonya ile hem siyasi hem de ekonomik yönden ikili ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Bu da sizin gibi sağlam köprüler oluşturan değerli elçilerimiz sayesinde oluyor.”

Ziyaretin sonunda Başkan Yücel, Büyükelçi Elferts’e muz lifinden işlenmiş çiçek tablosu takdim ederken, Elferts de kırmızı-beyaz çizgilerden tasarlanmış Letonya çinisini Başkan Yücel’e hediye etti.