3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, 11 Özel çocuk tarafından sahnelenen oyun, salonu dolduran kalabalık tarafın alkış yağmuruna tutuldu.

Alanya Belediyesi’nden engelsiz tiyatro

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi işbirliğiyle Belediye Kültür Merkezi’nde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” için bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk program Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Engelsiz Sanat Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan Engelsiz Sanat Sergisi’nin açılışıyla başladı. Sergi açılışının ardından saat 15.00’da Engelsiz çocuklar tarafından hazırlanan Küçük Prens isimli oyun sahne aldı.

Engelsiz oyun ayakta alkışlandı

Yaklaşık 15 ay süren bir prova döneminin ardından 11 özel çocuk tarafından bugün sahneye konulan ve Fransız Yazar Antoine de Saint-Exupery  tarafından yazılan Küçük Prens isimli çocuk oyunu, ayakta alkışlandı.

Büyük emek verildi

Yönetmenliğini Nilbanu Engindeniz’in yaptığı oyunun prova dönemi 15 ay sürdü. Oyunda görme engelli çocuklarda dahil olmak üzere farklı engel gruplarındaki 11 çocuk rol aldı. Her bir çocuğun bir gezeni canlandırdığı oyunda, çocukların performansı ve verilen mesajlar izleyenleri duygulandırdı.

Belediye özel çocukları ödüllendirdi

Tek perdelik oyunun ardından Alanya Belediye tarafından oyunda rol alan çocuklara ve emeği geçenlere ödül verildi. Ödüller Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ve Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal tarafından takdim edildi.

Oyunun ikinci seansı ise aynı gün saat 18.00’da yapıldı.