Haber:Gazete Alanya

Kışın çamurdan, yazın da tozdan kurtulamayan mahalle sakinleri, "ASAT bir yandan yaparken, bir yandan bozuyor. Hiç yapmasa daha iyi" dediler

AKP'li Menderes Türel'in başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediye'nin himayesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, yaz dönemlerinde Alanya'nın bazı mahallelerinde içme suyu şebeke hatlarını yeniledi. Birçok mahallede içme suyu şebeke hattını yenileyen ASAT Genel Müdürlüğü, o bölgelerde yaptığı çalışmayı tamamladıktan sonra çalışma yaptığı alandan ayrılıp, başka bir bölgeye gitti. Şebeke hattı çalışmaları kapsamında asfalt olan yolları kazan ASAT Genel Müdürlüğü, bozduğu yolları asfaltlaması da gerekirken alt yapısını bile yapmadığı ortaya çıktı.

Yollar çamur deryasına döndü

ASAT Genel Müdürlüğü'nün bozduğu yollardan dolayı kışın çamurdan, yazın da tozdan bir türlü kurtulamayan vatandaşlar ise isyan etme noktasına geldi. Konuyu ilgililere anlattıklarını ama bir sonuç alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, "ASAT Genel Müdürlüğü, su şebeke hattını yeniliyor ama bozduğu yolları yapmıyor. Asfalt olan yolları delik deşik ediyor ama bırakın asfaltlamayı o yolun alt yapısını bile yapmıyor. Bir hizmeti yaparken tam anlamıyla yapmıyor. Her şeyi yarım bırakıp başka bir bölgeye geçiyor. Bu yolları ASAT bozuyor ise ASAT asfaltlamadı. Su şebeke hattı çalışmasının üzerinden günler, aylar, hatta yıllar geçiyor ama ASAT, bozduğu o yollara dönüp bir bakım yapmıyor" dediler.