Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 5 yılı kapsayan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de daha önce yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin 2021/7 nolu Tebliğ kapsamında yüzde elli hibe desteği için 2022 yılı başvurularının başladığını bildirdi.

İlçe Müdürü Rüzgar,“Modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerine destek müracaatları 10 Ocak 2022 tarihinde başladı. Üreticilerimiz başvurularını dosya halinde tek nüsha olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir.

DESTEK KAPSAMINDAKİ YATIRIMLAR

Kırsal Kalkınma Destekleri Bireysel Sulama Sistemleri yatırım konuları kapsamında yüzde 50 hibe desteğinden yararlandırılacak sulama sistemleri şunlar:

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Üreticilerimiz 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren Bakanlığımız tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla belirtilen yatırım konularında başvuru yapılabileceklerdir. Bakanlığımızın hibe programı kapsamında bireysel sulama sistemi kurmak ve hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin detaylı bilgi almak üzere  İlçe Müdürlüğümüzden veya İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler.”diye konuştu.