Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmaların neticesinde Kaymakamlık oluruyla çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı tespit edilen 5 iş yerinin, 3 gün ile 15 gün süreyle iş yeri açma ve çalıştırma faaliyetine son verildi. İş yerleri, sabah polis ve zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hanutçuluk ve çığırtkanlığı önlemek için sıkı denetim ve cezaların devam edeceğini belirtti. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in bu uygulaması vatandaşlar tarafından son derece olumlu bulundu. 

Alanya Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde çığırtkanlık, hanutçuluk yapan ve kavgaya karışan iki işletmeyle birlikte 5 iş yeri Kaymakamlık kararıyla kapatıldı. Kurumlarla işbirliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde çığırtkanlık ve hanutçuluk önlemek için ciddi tedbir ve denetimlerle etkin mücadele eden Alanya Belediyesi, çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı belirlenen işyerlerine idari para cezası da uyguladı.

KAPATILAN İŞ YERLERİ İFŞA EDİLECEK

Bu sabah polis ekipleri ile birlikte iş yerlerini mühürleyen zabıta ekipleri kapattıkları iş yerlerinin kepenklerine astığı afişle ilgili işyerlerinin hanutçuluk ve çığırtkanlıktan dolayı kapatıldığını açıkladı. Bundan sonra da hanutçuluk ve çığırtkanlıktan ceza alan işyerlerinin ifşa edileceği bildirildi.

CİDDİ YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Turizmde marka olmuş şehrimizde yaşayan herkes dolaylı da olsa turizmden ekmek yiyor. Şehrimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimize yapılan çirkin davranışlara asla izin vermeyeceğiz. Kaymakamlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde mücadelemiz devam edecek. Çok ciddi cezalar uygulayacağız. Alanya'nın yıllardır bin bir emekle edindiği imaja kimsenin leke düşürmesine izin vermeyiz. Kimse bindiği dalı kesmesin. Kentimizin huzurunu bozdurmayacağız. İşini doğru ve düzgün şekilde yapan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Ancak kurallara uymayan, kentin düzenini ve huzurunu bozmaya yönelik davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.