Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başta ihtiyaç sahipleri ile şehit ve gazi çocukları olmak üzere öğrenciler için hayata geçirdiği Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kursu büyük bir başarıya imza attı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girerek tercih yapan öğrencilerin tamamı üniversitelere yerleşti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Hayırsever Ahmet Gürses büyük bir başarı yakalayan öğrenciler ve velileri ile bir araya geldiler.

BAŞKAN YÜCEL; “ÖNCE EĞİTİM DEDİK”

Öğrenciler ile Fahri Gürses Etüt ve Destek Eğitim Kursu’nda bir araya gelen Başkan Yücel öğrencilere bir konuşma gerçekleştirerek, “Gerçekten bugün, uzun süredir hedef koyduğumuz, arzu ettiğimiz güzel günlerden birisi. Yerel yöneticilik hayatımda en büyük yaptığım hizmetler eğitim olmuştur. Her şeyin eğitimle çözülebileceğinden dolayı önce eğitim demişizdir. Geldiğimiz günden beri, okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, kreşler yaptıran, etüt merkezi yaptıran hatta tüm kültür müdürlüklerimizde ve düğün salonlarımızda bile bölgesel olarak kütüphaneler yaptıran bir anlayışla çalıştık. Buralardaki okulların fiziki durumları ile ilgili her şeyin çözümü noktasında milli eğitimle, kamu kurum ve kuruluşları ile el birliği yapıp bu iş bizim işimiz değil demeden gençliğe çok önem verdik. Biz ne kadar da alt yapısını üst yapısını, sosyal donatı alanlarını en güzelini yapsak, altından bile kaplasak biz bu şehri ihya etmeye çalışırken, gelecek nesli ihya edemezsek bir gün bu nesil bizim ihya ettiğimiz şehri bertaraf edecektir. Bu yüzden eğitime çok destek veriyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “PAYALLAR’A ETÜT MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ”

“Arz ve talep dengesini karşılamak için batı bölgemizde bir tane daha etüt merkezi inşa ediyoruz” diyen Başkan Yücel, “Gelecek yıl inşallah bu performansın 3-4 katını bekliyorum. Her şey sizin gönlünüzdeki gibi olsun. Bugün mezun olan tüm arkadaşlarımızın hepsini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SÖZÜ

Üniversite kazanan öğrencilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Yücel, “Üniversiteye giden öğrencilerimize ilk yılında kimliğine, maddi durumuna bakmadan sadece teşvik amaçlı burs verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Ayrıca özel bir durumu olan tüm çocuklarımıza da sosyal yardım işlerinden gerekli desteği vereceğiz. Çünkü eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman zarar getirmeyecek ve kazanan milletimiz, ülkemiz olacaktır. Şu anda 8. okulumuzun son rötuşlarını yapıyoruz ve 9. okulumuza başlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET GÜRSES’DEN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Hayırsever Ahmet Gürses ise yaptığı konuşmasında, “Öncelikle hocalarıma ve başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bize böyle bir yetki verdiği ve bu işlerde ön ayak olmamızı sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Buradaki öğrencilerimize ve bundan sonrada gelecek arkadaşlarımıza gerek şahsım, gerek ailemiz ve gerekse de şirketimiz olarak arkalarında olacağız. Bu arkadaşlardan dileğim de buradaki pozisyonlarını unutmasınlar. Vatanlarına, milletlerine, dinlerine ve ailelerine faydalı insanlar olsunlar istiyoruz” dedi. Başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, tüm öğretmenler, öğrenciler ve velilere aşure ikram edildi.