Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, Kamu Ortaklık Payı’nda KOP hissedarlarını uyardı. Bu hisseler üzerinden kazanç sağlama peşinde olan bazı çıkarcı gruplara da gönderme yaparak ‘’Eğitim alanları okul yerlerine gözünü dikmiş, gözü para hırsı bürümüş çıkarcıları Allah’a havale ediyorum’’ dedi.

“BEDEL ÖDEMEKTEN YATIRIM YAPAMIYORUZ”

Bir grup rant çevrelerinin insanları örgütleyerek kamu yatırımlarına engel olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada “Son günlerde kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden ve mesnetsizce atılan atıflardan dolayı kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduk. Kamu Ortaklık Payı’nda olan yerlerin bir bedel karşılığında bazı kurumlara dava açılması ve bu kurumlara açılan davaların da yüksek maliyette olması ve bu kurumların eğitim ve sağlık başta olmak üzere, okul, spor tesis alanları, Alanyaspor tesisleri, kültür merkezleri, çeşme, cami, belediye hizmet alanları başta olmak üzere yüksek maliyetli davalar açılarak devlet yatırımlarının askıya alınmasına neden oluyor. Bu bölgedeki arsa bedellerinden şu anda Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve biz yerel yönetimler bedel ödemekten bu bölgedeki arsalar üzerinde yatırım yapamaz hale geldik” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARININ ÖNÜNE SET ÇEKİYORLAR”

Bazı avukatların kamu kurum ve kuruşlarının üzerinde ego tatmini yaptıklarını vurgulayan Başkan Yücel, “Bazı avukatlar, Kamu Ortaklık Payı’nın 18 düzenlemeleri içerisinde yasal olduğu halde halkı gidip tek tek mahalle mahalle kapı kapı dolaşarak bu ve benzeri yanlış bilgiler vererek örgütlüyor. Sadece şahsi menfaatler uğruna bu okulların açılmasının ve yeni eğitim yuvalarının Alanya’ya kazandırılmasının önüne set çekilmektedir” şeklinde konuştu.

“HAKSIZ KAZANÇ, ŞAHSİ MENFAAT PEŞİNDELER”

Başkan Yücel, Birkaç tane avukatın kamu arazilerine açılan davalar neticesinde yüksek meblağlar çıkması nedeniyle devletin yatırım yapmaya gücü varken bu yatırımları yapamaz hale geldiklerinin altını çizerken ‘’Bunlar kamu ortaklık payı ve 18. madde uygulamalarıyla birlikte zaten yasal haklar üzerine alınmıştır. Bunun dışındaki herhangi bir vatandaşın kamulaştırmasıyla planlama geçmeden yapılmayan işlemlerdir. Böylelikle yasal şartlar içerisindedir ama bazı kişiler bunları örgütleyerek buralardan haksız kazanç elde etme, şahsi menfaat sağlama yolundadır.” dedi.

“DİK DURACAK, GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Vatandaşların menfaatcıların tuzağına düşmemesini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Yücel “Bazı guruplar, Alanya halkını ve buradaki tüm hayırseverlerin icraatlarına gölge düşürecek yaptırımlar uygularken, geriye dönük ecrimisiller, geriye dönük davalar açarak şehrimizin sosyal dengesini, eğitim seviyesini bozmak için mücadele ediyorlar.  Açılan davaların tamamı 2014 yılından önceki uygulamalara ait. Biz de bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu mesnetsiz iddialar karşısında dik duracağız ve şu da bilinsin ki hiçbir zaman geri adım atmayacağız” dedi.

‘’ÇOMAK SOKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmalarının sonunda Alanya’da bütün değerlerin korunması ve belirli bir gurubun rantına geçmemesi için mücadele edeceklerini de vurgulayan Başkan Yücel; “En önemlisi de bizim memleketimizde yaşayan herkes kadirşinas, hayırsever ve hoşgörülü insanlardır. Bizler onların arkasında durmaya devam edeceğiz. Son günlerde menfaat düşkünü bazı gruplar çocuklarımızın okuduğu okula göz diktiler. Onlar Allah’a havale ediyorum. Biz yerel yöneticiler olarak çocuklarımızın bu durumundan rahatsız olduk. Biz bu yanlış uygulamaları ve yanlışı yapan insanların bir şekilde haksız kazançlarına çomak sokmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.