HABER - Gazete ALANYA

Geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022 yılı İnşaat Yasağı genelgesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Yücel, turizm bölgelerinde ve yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak inşaat yasağına riayet edilmesi konusunda vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini istemiş ve kurallara uymayanlara ceza verileceğini aktarmıştı.

OĞUZHAN VE KOMANDO İNŞAAT NE YAPIYOR?

Alanya’nın marka değerine zarar verilmemesi adına alınan yasağı delen firmalar belli oldu. Kestel’de Oğuzhan ve Çıplaklı Mahallesi’nde Komando İnşaat’ın yasağı delerek çalışmalarına devam ettiği ihbar edildi.

YASAĞA UYMADILAR, CEZALAR YOLDA

Video ve fotoğraflarla desteklenen iddialarla ilgili olarak bir vatandaşlar, “Getirilen inşaat yasağına uymayanlar lütfen cezalandırılsın. Komando İnşaat’tan ayrıca şikayetçiyiz. Tüm malzemeleri sokak ortasına bırakmışlar. Evimize girecek yer bile bırakmamış hadsizler. Acilen çözüm istiyoruz” dediler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mahalle aralarında kentsel dönüşüme giren inşaatları da kapsayan yasağa riayet etmeyen firmalara ne yapacağı merak konusu oldu.