HABER - Muammer SOYLU

Alanya Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tunç Ünlü'nün görevine son veren Başkan Yücel, bu göreve eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, tecrübeli Rabia Eşit'i tekrar atadı.

DEDİKODU İLE GÖREVDEN ALMIŞTI

Başkan Yücel, yaklaşık 4 yıl önce Isparta’ya bir seminere giderken kulaktan dolma bilgi ve dedikoduları bahane ederek, başarılı ve çalışkan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rabia Eşit’i ‘Şok’ kararla Basın Müdürlüğü görevinden almıştı. Ardından Başkan Yücel, tıkır tıkır işleyen bir birim olan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Belediye Spor bünyesinde çalışan Tunç Ünlü’yü getirdi. Tunç ve ekibi Başkan Yücel’in seçim çalışmalarında canla başla çalışmıştı. Başkan Yücel ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 94.056 oy almış ve MHP’nin %57,60’lık bir başarısıyla Yücel, Alanya Belediyesi’nde 2. dönem olarak tekrardan başkan seçilmişti.

“GEL BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Rabia Eşit’i dönemin AK Parti Alanya İlçe Başkanı Ahmet Çetin Baba, sekreter olarak işe aldı. AK Parti İlçe Başkanlığı’na gelen Ali Taşar, sekreter olan Eşit’i basın sorumlusu yaptı. İlçe Başkanı Ali Taşer ve arkadaşları 28 Mart 2004 Genel Seçimlerinde Fahri Yiğit’i AK Parti Alanya Belediye Başkan Adayı olarak çıkardı. Başarısız olan Taşer ve ekibi istifa ederek görevini bıraktılar. Kestel’li olan Rabia Eşit, 28 Mart 2004 Genel Seçimleri’nde Kestel Belediye Başkanı olan Adem Murat Yücel’in ‘Gel birlikte çalışalım’ teklifini kırmadı ve Kestel Belediyesi Basın sorumlusu olarak görev aldı.

“TARİH TEKERRÜR MÜ ETTİ?”

Başkan Yücel, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası Belde Belediyelerinin kapanmasının ardından Kestel’den sonra Alanya Belediye başkanlığına aday oldu. Başkanlığı kazanan Yücel, çekirdek kadroyu birlikte hareket ettiği Kestel ekibinden oluşturdu. Bu kadronun içinde Rabia Eşit’te yer almış oldu. Aradan geçen 17 yılın ardından Başkan Yücel, 29 Mart 2021’de başarılı ve disiplinli çalışmalarıyla dikkat çeken Rabia Eşit’e tekrar aynı görevi verdi. Tarih tekerrür eder mi, ne kadarı tekerrürdür, kararı artık siz verin.

GAZETE ALANYA DİYOR Kİ:

Açılış ve miting alanlarında konuşma öncesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rabia Eşit’le fikir alışverişinde bulunup “şu şöyle bu böyle olsun” dedin. Yazdığı konuşma metinleriyle prompter cihazına bakarak, binlerce kişinin karşısında seni sular seller gibi coşturan bir değeri hiç uğruna 3 yıl kızağa çektin. Adem Başkan yapma, kendine güldürtme. Bak siyasette büyük hedeflerin var dokunulmaz zırhına bürünmek için milletvekilliği için hazırlanıyorsun. Cuma pazarındaki seçim karargâhını da hızla bitirmek için ilerliyorsun. Akşam şişenin dibini bulan kişilerin sana getirdiği uyduruk laflara ve söylenenlere hareket ederek kan kaybediyorsun. Sana yakın çıkarcı grupların getirdiği aslı astarı olmayan, “Şu bunun adamı, şu bunun söylemi” sözlerinden hareket ederek çevrendeki kişileri tek tek harcıyorsun. Sevgili Yücel Başkan, büyük düşünen bunların hiçbirini yapmaz.