Geçtiğimiz hafta sonu Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri, Alanya Kaymakamlığı eşliğinde yapılan çalışması neticesinde, çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı tespit edilen bazı iş yerini, 7 gün süreyle mühürlenerek ticari faaliyeti durdurduğu açıklanmıştı. Belediyesinin çığırtkanlık ve hanutçuluğa karşı tutumu vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

‘’DÜZEN VE HUZUR BOZMAYA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’’

Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde hanutçuluk veya çığırtkanlık yapan 5 iş yeri bütün uyarı ve denetlemelere rağmen mühürlendiğini ifade eden Başkan Yücel, esnafları ahilik kurallarına uygun davranmaları konusunda uyardıklarını belirterek ‘’Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri, Alanya Kaymakamlığı eşliğinde yapılan Hanutçuluk ve çığırtkanlığı önlemek için sıkı denetim ve cezaların devam edeceğiz. Yürütülen çalışmalar neticesinde bu tür eylemleri önlemek için ciddi tedbir ve denetimlerle etkin mücadele eden Alanya Belediyesi, çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı belirlenen işyerlerine idari para cezası da uyguladı. Kurallara uymayan, kentin düzenini ve huzurunu bozmaya yönelik davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

KAPATILAN İŞ YERLERİ İFŞA EDİLİYOR

Sakıncalı bulduğu işyerlerini mühürleyen Zabıta ekipleri, hanutçuluk ve çığırtkanlıktan dolayı kapatıldığının altını çizen Başkan Adem Murat Yücel, “Yasakların tekrarlı ihlali halinde cezalar katlanacak. İşletmelerin gelir ve itibar kaybına uğramamaları için yasaklı eylem ve uygulamalardan kaçınmaları gerekiyor. Çığırtkanlıktan ceza alan işyerleri girişine asılan afişlerle de işletmeleri bu şekilde ifşa ediyoruz” şeklinde konuştu.